Va spuneam mai demult ca sunt mare fana a batoanelor cu ciocolata si seminte de canepa Canah. Sunt incredibil de gustoase, contin doar ingrediente naturale si curmale pe post de indulcitor. Sunt gustarea dulce si sanatoasa ideala. O nebunie! :) Dar sunt destul de piperate ca pret, asa ca am citit cu grija ingredientele si am conceput reteta mea proprie si personala. Au iesit la fel de bune, spre marea mea incantare :)

Ingrediente (5-6 batoane):

Mixam bine toate ingredientele in robotul de bucatarie, dupa care modelam batoane, patratele, bombonele sau ce forme dorim si le introducem in congelator 1 ora pentru a se intari. Le pastram la rece. Eu le tin in congelator si astfel am pentru mult timp un stoc de dulciuri sanatoase ;-) Pofta mare!

P.S. – in poza batonul meu e cel din dreapta :)

ENGLISH VERSION

I told you before how much I loved Canah chocolate hemp seed bars. They are just so tasty, they contain only natural ingredients and dates as sweetener. They’re the perfect sweet healthy snack. Pure delight! :) But they are a little expensive, so I carefully read the ingredients and made up my own recipe. I was delighted to find they turned out 95% as good as the original :) I simple LOVE them! ;)

Ingredients (5-6 bars):

  • 150 g pitted dates
  • 50 g raw cashew
  • 100 g raw almonds
  • 50 g hemp seeds
  • 3 tbsp coconut flakes
  • 7 tbsp coconut oil
  • 3 tbsp quality cocoa

Process all the ingredients in a food processor until smooth, then mold bars, squares, balls or what shapes you desire and place them in the freezer for 1 hour to harden. Store them in the fridge. I keep mine in the freezer, that’s how I always have a stock of healthy goodies ;-) Enjoy!

P.S. – in the photo my bar is the one in the right :)

Print Friendly

10 comments on “Batoane cu ciocolata si canepa / Chocolate hemp seed bars”

  1. Am facut si eu reteta asta azi, pentru prima data. Sunt super bune!
    Nu am gustat originalul dar nici nu cred ca il voi gusta avand in vedere cat de usor se fac acasa :). Multumesc!

    • Buna Octavia, ma bucur mult ca ti-au placut! Si eu sunt innebunita dupa ele, sunt delicioase si super sanatoase, cel mai important! O zi frumoasa!

  2. Minunata reteta! Si ideea cu pastratul la congelator la fel. Am facut si eu si partea buna e ca nu ingheata foarte tare, se pot consuma imediat ce le scoti din congelator.

  3. Am incercat si eu reteta.Sunt foarte bune insa nu mi-s-a „legat” desi am respectat reteta. Conteaza ordinea in care procesez in robot? Nu le-am pus in congelator pentru ca as fii vrut o varianta pe care sa o pot lua la serviciu sau in iesiri de weekwend.

    • Draga Silviu, compozitia nu este foarte legata, e faramicioasa, dar cand o presezi bine in formele de silicon si o pui in congelator prinde contur :)
      E bine sa stea la rece macar dupa ce le faci, pentru ca uleiul de cocos se topeste la temperaturi mari.
      O zi frumoasa!

  4. Vai de mine,iti multumesc pentru retetele paleo.Eu am inceput aceasta dieta acum,si pot spune ca e minunata,iar reteta aceasta e super pentru o gustare la munca,Pot sa spun ca ador ciocolata paleo-facuta in casa-nu mai imi trebuie nici o altfel de ciocolata,Multumesc din nou.

Lasă un răspuns la Cerasela Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *