Print Friendly, PDF & Email

Va spuneam mai demult ca sunt mare fana a batoanelor cu ciocolata si seminte de canepa Canah. Sunt incredibil de gustoase, contin doar ingrediente naturale si curmale pe post de indulcitor. Sunt gustarea dulce si sanatoasa ideala. O nebunie! :) Dar sunt destul de piperate ca pret, asa ca am citit cu grija ingredientele si am conceput reteta mea proprie si personala. Au iesit la fel de bune, spre marea mea incantare :)

Ingrediente (8 batoane):

Mixam bine toate ingredientele (mai putin jumatate din cantitatea de seminte de canepa) in robotul de bucatarie. Cand avem o compozitie relativ omogena (dar nu chiar o pasta, sa pastram putina textura), adaugam si restul de seminte de canepa.

Modelam batoane, patratele, bombonele sau ce forme dorim si le introducem in congelator 1 ora pentru a se intari. Eu presez compozitia intr-o forma de chec tapetata cu folie alimentara, apoi tai batoane si le dau o forma cat de cat frumoasa :)

Se pastreaza la rece, eu le tin chiar in congelator si astfel am pentru mult timp un stoc de dulciuri sanatoase ;-) Pofta mare!

ENGLISH VERSION

I told you before how much I loved Canah chocolate hemp seed bars. They are just so tasty, they contain only natural ingredients and dates as sweetener. They’re the perfect sweet healthy snack. Pure delight! :) But they are a little expensive, so I carefully read the ingredients and made up my own recipe. I was delighted to find they turned out 95% as good as the original :) I simple LOVE them! ;)

Ingredients (8 bars):

  • 150 g pitted dates
  • 50 g raw cashew
  • 100 g raw almonds
  • 50 g hemp seeds
  • 3 tbsp coconut flakes
  • 7 tbsp coconut oil (70 g)
  • 3 tbsp cocoa

Process all the ingredients except half of the hemp seeds in a food processor until smooth.  Don’t over mix, you want to have a little texture. Fold in the rest of the hemp seeds and mold bars, squares, balls or what shapes you desire.

I press the mixture in a rectangular pan that’s been lined with clingfilm and then cut out and mold the bars. Place them in the freezer for 1 hour to harden.

Store them in the fridge. I keep mine in the freezer, that’s how I always have a stock of healthy goodies ;-) Enjoy!

18 Comments on Batoane cu ciocolata si canepa / Chocolate hemp seed bars

  1. Am facut si eu reteta asta azi, pentru prima data. Sunt super bune!
    Nu am gustat originalul dar nici nu cred ca il voi gusta avand in vedere cat de usor se fac acasa :). Multumesc!

    • Buna Octavia, ma bucur mult ca ti-au placut! Si eu sunt innebunita dupa ele, sunt delicioase si super sanatoase, cel mai important! O zi frumoasa!

  2. Minunata reteta! Si ideea cu pastratul la congelator la fel. Am facut si eu si partea buna e ca nu ingheata foarte tare, se pot consuma imediat ce le scoti din congelator.

  3. Am incercat si eu reteta.Sunt foarte bune insa nu mi-s-a „legat” desi am respectat reteta. Conteaza ordinea in care procesez in robot? Nu le-am pus in congelator pentru ca as fii vrut o varianta pe care sa o pot lua la serviciu sau in iesiri de weekwend.

    • Draga Silviu, compozitia nu este foarte legata, e faramicioasa, dar cand o presezi bine in formele de silicon si o pui in congelator prinde contur :)
      E bine sa stea la rece macar dupa ce le faci, pentru ca uleiul de cocos se topeste la temperaturi mari.
      O zi frumoasa!

  4. Vai de mine,iti multumesc pentru retetele paleo.Eu am inceput aceasta dieta acum,si pot spune ca e minunata,iar reteta aceasta e super pentru o gustare la munca,Pot sa spun ca ador ciocolata paleo-facuta in casa-nu mai imi trebuie nici o altfel de ciocolata,Multumesc din nou.

  5. Sunt absolut geniale! Super gustoase, uneori pun carob in loc de cacao si sunt si mai bune!
    Nu am incercat batoanele din comert, insa nici nu ma mai tenteaza dupa ce le-am mancat pe acestea.
    Multumesc pentru reteta!

  6. Draga Andreea, eu am cumparat de cateva ori aceste batoane minunate, dar asa cum ai mentionat si tu au un pret cu adevarat piperat. Vreau sa incerc varianta propusa de tine ca sa ne bucuram toata familia de savoarea lor. Ai putea sa-mi dai o idee de unde pot cumpara formele de silicon pentru aceste batoane si nu numai…
    Multumesc si revin cu impresii dupa ce voi incerca reteta propusa de tine.

    Numai bine!

  7. Buna! Am descoperit zilele trecute aceste batoane, si astazi le-am facut! Nu am folosit migdale, ci tot caju in loc si putin mai multa canepa, dar au un gust exceptional! Multumim pt reteta! Nu am gustat batoaneleCanah, dar dupa ce gust au ale mele, sunt sigura ca sunt mult mai gustoase ale mele( asta nu o zic din rautate/concurenta) nici fulgi de cocos nu am folosit ca nu imi place in aceste batoane fulgii, mi se pare mai fina combinatia fara fulgi. ( gusturile nu se discuta!) Data viitoare cred ca voi pune 3-4 pic de ulei esential de portocala, imi place mult combinatia cacao-portocala, are un gust aparte, mai ales ca in aceasta compozitie iese bine in evidenta aroma delicioasa de cacao( uleiul de cocos scoate foarye bine cacaoa in evidenta, mi se pare cea mai delicioasa combinatie de ciocolata, ulei cocos cu cacao raw).
    M-am cam intins, am prea multa imaginatie de gusturi :) sunt cam gurmanda!

    • Buna Cornelia, multumesc mult pentru feed-back, ma bucur ca ti-au placut! Daaaa, e o idee foarte buna sa adaugi putina aroma de portocala, yummy! :) pupici

Lasă un răspuns