Cand simt nevoia de energizare, dar nu vreau sa dau iama in Snickers, caut mereu o alternativa sanatoasa: asa am conceput aceste batoane cu ovaz si mere pe care cred ca le voi face saptamanal :) Sunt foarte, foarte delicioase si hranitoare, satioase, te energizeaza instant si contin multi nutrienti. Numai bune de luat la pachet :) Enjoy!

Ingrediente (10-12 batoane):

Curatam merele de cotor, le taiem in bucati si le punem in robotul de bucatarie alaturi de miere, uleiul de cocos si nucile caju. Mixam bine pana avem o compozitie faramicioasa si zemoasa (yummm!).

Adaugam fulgii de ovaz, scortisoara si mai mixam putin, apoi presam compozitia intr-un strat gros cam de 1 cm pe o tava (aprox 20*28cm)  tapetata cu hartie de copt.

Trasam niste linii dupa cum dorim sa taiem ulterior batoanele si coacem totul la 170C cam 40-45 de min, in functie de cuptor, pana se rumeneste frumos suprafata. Lasam batoanele sa se raceasca, apoi le taiem, le impachetam in hartie si le bagam in geanta :)

ENGLISH VERSION

Whenever I need to get myself energized, I don’t „grab a Snickers”, I always search for a healthier alternative: that’s how I invented these oat and apple bars I think I’ll be making every week from now on :) They are very, very delicious, filling, they energize you instantly and they contain many nutrients. Perfect to grab on the go :) Enjoy!

Ingredients (10-12 bars):

  • 250 g oat flakes
  • 2 Granny smith apples
  • 150 g raw cashew (or almonds, walnuts, hazelnuts, for the crunchy factor :)
  • 3 tbsp coconut oil
  • 3-4 tbsp honey (or any other natural sweetener you prefer, to taste)
  • 2 tsp cinnamon

Core, chop the apples and put them in the food processor along with the honey, coconut oil and cashew nuts. Process well until you get a crumbly-juicy mixture (yumm!). Add the oat flakes, cinnamon and process a little more, then press the mixture in a 1 cm layer on a tray (20*28cm)  lined with baking paper.

Cut out the lines according to the sizes of the bars and bake everything at 170 C for about 40-45 min, until the surface becomes brownish. Let the bars cool, then cut them, wrap them in paper and put them in your bags :)

Print Friendly, PDF & Email

7 comments on “Batoane cu ovaz si mere / Oat & apple bars”

    • Si eu am auzit asta, Isabela… De aceea am mentionat ca o poti inlocui cu alt indulcitor in reteta.
      Eu am ales sa nu ma mai iau dupa toate studiile aparute pe internet :) Turta dulce se face cu miere de sute de ani cred si totusi nu moare lumea pe capete de la asta :) Cred ca moderatia e cheia. O zi frumoasa iti doresc!

  1. Draga Alina, nu mai tin minte exact, dar cred ca am folosit o tava cu dimensiunile 20*25cm… Vezi si tu cum te orientezi sa-ti iasa un strat de 1 cm : )O zi frumoasa!

    • Draga Vera, ma bucur mult ca ti-au placut si imi cer scuze ca abia acum am vazut comentariul tau :( Bebelusa avea 1 luna si cred ca eram prinsa cu altele… :) O zi frumoasa!

Lasă un răspuns la Anonim Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *