Am pregatit pentru voi the most amazing supa crema de linte ever invented :) Foarte consistenta si satioasa, aromata (trebuie sa o incercati ca sa vedeti despre ce vorbesc) si sanatoasa. Adaugarea uleiului de masline si pastei de susan la sfarsit ii sporeste mult beneficiile nutritionale. Sanatate curata, ce sa mai!  :)

Ingrediente:

  • 200g linte
  • 1 fir de praz
  • 1 morcov
  • 1 ceapa rosie
  • 4 catei de usturoi
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 cub de supa (din acesta, sa nu va prind cu vreun Knorr! :))
  • 2 lg de ulei de masline
  • 1 lg pasta de susan (tahini)
  • 1/2 legatura de patrunjel

Piece of cake: spalam bine lintea si o punem la fiert in aprox 2 litri de apa 30-40 de min, pana se inmoaie si umfla. Tocam legumele si le punem si pe ele in oala, lasand totul pe foc inca 15 min. Pasam totul cu blenderul verticalm iar dupa ce s-a racit putin supa, adaugam uleiul de masline, pasta de susan si patrunjelul tocat marunt. O minunatie! :)

ENGLISH VERSION

I prepared for you THE most amazing lentils soup ever invented :) So filling and nutritious, full of flavor (you have to try it to see what I am talking about) and healthy. Adding the olive oil and tahini in the end enhances its nutritional benefits.  Pure health at its best! :)

Ingredients

  • 200 g lentils
  • 1 leek
  • 1 carrot
  • 1 red onion
  • 4 cloves of garlic
  • 1 parsley root
  • 1 organic bouillon cube
  • 2 tbsp olive oil
  • 1 tbsp sesame paste (tahini)
  • 1/2 bunch of fresh parsley

Piece of cake: wash the lentils and place it in a large pot with 2 liters of water. Let it boil for about 30-40 min, until soft and fluffy. Chop all the vegetables and put them as well in the pot, letting all simmer for another 15 min. Blend everything until smooth, and once the soup has cooled a little, add the tahini, olive oil and chopped parsley on top. What a delight! :)

Print Friendly

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *