Astazi facem ciocolata alba raw, super sanatoasa si naturala, cu unt de cacao ca la mama ei :) Este absolut delicioasa si o net superioara ca gust si calitate celei din comert. Ingredientele au fost oferte de un magazin tare simpatic, Stefani Boutique, unde gasiti multe goodies la preturi accesibile :)

Ingrediente:

Topim untul de cacao la bain-marie, apoi il punem intr-un bol si adaugam faina de cocos, siropul de agave si pudra de vanilie. Amestecam bine de tot cu un tel; vom obtine o compozitie tare fluida, nu va speriati :) Apoi avem 2 variante: fie folosim forme de silicon speciale pentru ciocolata (gasiti la Kitchen Shop), fie turnam compozitia intr-o tava micuta dreptunghiulara tapetata cu folie alimentara si presaram fructe uscate si nuci tocate deasupra. Daca vrem, dar arata mai frumos asa :) Introducem ciocolata in frigider pana se intareste. Eu nu am mai avut rabdare si am pus-o in congelator :) Pofta mare!

ENGLISH VERSION

Today we’re making raw white chocolate, super healthy and natural, with cacao butter, the real deal :)  It’s absolutely delicious and so much better than any store bought chocolate.

Ingredients:

  • 100 g cacao butter
  • 50 g coconut flour (NOT ground coconut flakes)
  • 4 tbsp agave syrup
  • 1/4 tsp vanilla powder
  • topping: pistachio, goji berries, hazelnuts, almond flakes etc. (optional)

Melt the cacao butter over a bowl of hot water, then put it in another bowl and stir in the coconut flour, agave and vanilla. You’ll get a very fluid texture, don’t worry :) Then you have 2 options: either use chocolate silicon molds or pour the mixture in a small rectangular tray lined with clingfilm and sprinkle chopped nuts and dried fruit on top. If we want to, but it’s prettier like this :)  Place the chocolate in the fridge to set. I couldn’t wait so I put it in the freezer :) Enjoy!

Print Friendly

17 comments on “Ciocolata alba raw / Raw white chocolate”

  1. o nebunie ciocolata asta! am adunat in timp multe reteta de cioco raw si le-am incercat pe toate…asa ca asta urmeaza! multumesc!

  2. Am amestecat cu mixerul și am stricat tot.untul a rămas separat de faina și siropul de agave. Specifica pentru cei care nu au timp ca mixerul nu trebuie folosit.maine încerc cu telul clasic.

    • Buna, probabil nu ai folosit faina de cocos ci cocos ras. Am facut acelasi lucru (desi am mai macinat cocosul in rasnita) si compozitia nu s-a legat chiar daca nu am folosit mixerul.
      Astept oricum rezultatul. Inca e la rece! :)

      • Buna Otet, multumesc pentru completare, intr-adevar cocosul rasnit NU e acelasi lucru cu faina de cocos. Faina de cocos din comert e ca o pudra, are cu totul alta consistenta. Am facut si eu greseala asta la alta reteta :) O zi frumoasa!

  3. Eu în general consider ca nu poți amesteca bine o compoziție cu un tel clasic deaceea am apelat la mixer.

  4. Am folosit făină. Intre timp am citit un articol despre siropul de agave.Se pare ca e sintetic.La fel și siropul de arțar.am înțeles că xylitolul și ștevia sunt singurii îndulcitori cu adevărat naturali.

  5. Am facut si eu azi ciocolata si e f gretoasa. :( zici ca mananci unt de cacao gol. Ma asteptam sa iasa supercalifragilistica. Sunt dezamagita. :(

  6. Am preparat si eu bomboane de ciocolata alba conform acestei retete. :)

    Intr-adevar, sunt greu de consumat… se simte untul de cacao, dar eu una m-am bucurat. Nu le-am devorat pe toate odata :))) !

    Am mancat aceste bomboane cu masura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *