Din cand in cand meritam cate un rasfat dulce, nu-i asa? Si ce poate fi mai bun ca o ciocolata sanatoasa, naturala, fara zahar?
Ciocolata raw cu unt de cacao. Adica ciocolata adevarata, domne, de la mama ei :) Pur si simplu se topeste in gura…

Ingrediente

Topim untul la bain-marie, apoi adaugam restul ingredientelor si amestecam bine de tot cu un tel micut, sa nu ramana cocoloase de la cacao. Adaugam si bucatele de fructe uscate sau alune, daca dorim. Punem compozitia in forme de silicon, fie unele speciale pentru ciocolata, fie forme de silicon pentru briose. Sau in tavita de cuburi de gheata :) Introducem ciocolata la rece pentru minim 15 minute, pentru a se intari. Pofta mare!

ENGLISH VERSION

Every once in a while we deserve a sweet treat, right? And what’s better than a sugar-free, healthy chocolate? Raw chocolate with cocoa butter. Real chocolate, if you know what I’m saying :) Simply melts in your mouth… Sensational! :)

Ingredients

  • 100 g cocoa butter
  • 2 tbsp raw cocoa (or carob for children)
  • 3 tbsp agave syrup (or maple syrup, honey, stevia etc)
  • 1/2 tsp vanilla powder
  • 1 pinch of salt
  • dried fruits and nuts (optional)

Melt the cocoa butter above a bain-marie, then add the rest of the ingredients and whisk everything very well. Add pieces of dried fruits and nuts, if you want. Pour the mixture in silicon chocolate or muffin molds. Or in the ice cube tray :) Put the chocolate in the fridge for about 15 min, to harden. Enjoy!

Print Friendly, PDF & Email

6 comments on “Ciocolata raw / Raw chocolate”

  1. buna! am incercat de cateva ori sa fac ciocolata cu retete similare gen 100 gr unt de cacao …..30 gr cacao,carob …miere ….rezultatul intotdeauna lasa de dorit .dupa ce amestec ingredientele se alege un stat la suprafata de ulei si oricat as incerca nu reusesc sa il omogenizez.am pus chiar si in formele de gheata sa vad ce iese si surpriza, mi-au iesit niste bomboane in 2 straturi :jos cacao,miere …. sus ulei de cacao .ce nu fac bine ? exista un truc,ordine adaugarii ingredientelor?temperatura?poate imi dai cateva sfaturi .multumesc !

    • Buna, Nicol :) Pai in primul rand ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Apoi ciocolata preparata nu se toarna in forme cand e foarte lichida, ci se asteapta putin pana e putin grosuta. Acestea ar putea fi cauzele problemei tale… Mai multe idei nu-mi vin acum :) Spor la treaba, te pup! :*

Lasă un răspuns la nicol Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *