Dovleceii pane sunt o mancare „as romaneasca as can be” :D Deci am considerat ca trebuie neaparat sa ii reinventez in cadrul campaniei „Gatim romaneste si fara gluten cu Schar” Crocanti, aromati, serviti calzi cu sos de iaurt si usturoi sunt ceva incredibil, iar pesmetul Schar e absolut genial :)

Ingrediente (2 portii): 

  • 1 dovlecel mare
  • 1 ou de tara
  • 4 lg pesmet fara gluten Schar
  • 1/2 lgt pudra de usturoi
  • sare, piper
  • sos de iaurt si usturoi pentur servit (optional)

Mai intai pregatim toppingul crocant: intr-un castron micut amestecam pesmetul, putina sare, un praf de piper si pudra de usturoi. Taiem dovelcelul felii potrivite ca grosime (mie mi-au iesit 12) pe care le dam prin oul batut si apoi prin amestecul de pesmet.

Asezam feliile de dovlecel  pe o tava intinsa tapetata cu hartie de copt si le coacem aprox 20 de min la 170C cu ventilatia pornita, intorcandu-le in ultimele 5 minute. Pofta mare!

ENGLISH VERSION

Coming soon… :)

Print Friendly

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *