Din dorinta de a face ceva dulce si sanatos, dar fara gluten, am incropit rapid aceasta reteta de fursecuri cu stafide. Tin sa va spun ca mi-au depasit asteptarile: au iesit atat de aromate si moi de se topesc in gura. Le voi mai face cu siguranta :)

Ingrediente (12 buc):

Amestecam bine toate ingredientele umede: iaurtul, siropul de artar si bananele pasate. Separat combinam ingredientele uscate: faina de orez, fulgii de cocos, psyllium-ul si scortisoara.

Combinam bine cele 2 amestecuri, adaugam stafidele si, cu mainile umede, formam bilute din aluat pe care le aplatizam usor, dandu-le o forma rotunda de fursecuri :) Le coacem aprox 17-20 de min intr-o tava tapetata cu hartie de copt in cuptorul preincalzit la 170 de grade. Pofta mare!

ENGLISH VERSION

Out of the desire to quickly make something sweet and healthy, but gluten-free, I made up this raisin cookies recipe. I must say they exceeded my expectation: they were so tasty and tender that they melted in my mouth. I’ll definitely make them again :)

Ingredients (12 pcs):

  • 135 g rice flour
  • 35 g coconut flakes
  • 2 mashed ripe bananas
  • 3 tbsp psyllium
  • 150 g Greek yogurt
  • 3 tbsp maple syrup (or honey)
  • 1 tsp cinnamon
  • 50 g raisins

Gently combine the wet ingredients: yogurt, maple syrup and mashed bananas. Separately combine the dry ingredients: rice flour, coconut flakes, psyllium and cinnamon.

Combine the 2 mixtures, incorporate the raisins and, using your wet hands, form balls and flatten them gently, giving them a cookie shape :) Place the cookies on a tray lined with baking paper and bake for about 17-20 min in the preheated oven at 170 C. Enjoy!

Print Friendly, PDF & Email

4 comments on “Fursecuri cu stafide fara gluten / Gluten-free raisin cookies”

  1. Foarte bine arata fursecurile! Dar cu ce as putea inlocui lingurile de psyllium si smantana? Nu am asa ceva in casa in acest moment.

    Multumiim mult de toate bunatatile impartasite!

    • Multumesc frumos pentru complimente, Dania! Nu stiu ce sa zic legat de inlocuit ingredientele, poate doar smantana cu iaurt, dar psyllium chiar nu stiu cu ce… Aceasta e varianta pe care am testat-o eu. O zi frumoasa!

Lasă un răspuns la Madalina Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *