Acest articol inaugureaza o noua rubrica pe blog, si anume „Guest Cook” :) Aici voi avea invitati alti bloggeri culinari talentati pe care eu ii admir mult si pe care vreau sa vi-i prezint si voua.

Gust Verde, adica Ramona, m-a sustinut de cand mi-a descoperit blogul, ceea ce a fost o mare onoare pentru mine, avand in vedere cum arata GustVerde.ro – foarte vesel, profi, cu poze minunate si retete sanatoase si delicioase explicate pas cu pas. Are un stil de a scrie unic si plin de farmec, eu nu inteleg de ce nu scoate o carte :) Designul blogului e facut in intregime de ea si cred ca se vede cat de mult a muncit la el. Ne-am cunoscut la o prajitura raw si vreau sa va zic ca este in realitate exact asa cum pare si online: frumoasa, vesela si talentata :) Sa o cunoastem asadar, mi-a facut mare placere sa ii adresez cateva intrebari scurte, un mini interviu:

M: Cum ti-a venit ideea unui blog culinar? R: Cu blogul a fost simplu, mai greu a fost pana mi-a venit ideea sa gatesc :) Am avut cu totul alte pasiuni. Multi oameni din viata mea au fost socati cand au mancat ceva gatit de mine. Nu se asteptau sa se intample asa ceva decat dupa reincarnare :)))

M: Care sunt retetele tale preferate pe care le gatesti cel mai des? R: Nu-mi place sa gatesc acelasi lucru de doua ori. Sunt noua pe plantatie, am multe de descoperit, asa ca experimentez mereu. Pana la urma ce femeie ar purta o rochie de doua ori daca ar avea posibilitatea sa schimbe mereu. Din fericire la gatit e mai simplu. Totusi, cand nu am timp le repet pe cele mai simple si in general orice are legatura cu avocado.

M: Ce nu iti place deloc sa mananci? Zi-ne lista neagra :)) R: Sunt multe de pus pe lista neagra. Amuzant este ca le mananc de pofta! Iar sentimentul de vinovatie este urias. Pot enumera cateva: pofta de chipsuri cu paprika, pofta de pizza, pofta de fastfood si un drum la biserica :)))

M: Sunt convinsa ca multa lume vrea sa stie ce mananci de arati asa bine :) Cum arata meniul tau intr-o zi obisnuita? R: Sunt o femeie normala cu o super pofta de mancare, dar incerc sa nu exagerez. Cand sunt acasa imi gatesc fix dupa mofturile mele, iar cand sunt la job…mananc ce gatesc altii.

M: Daca ar trebui sa faci un top cu bloguri culinare, cine ar fi pe podium? R: Datul cu parerea este sport national. Toti fac topuri, comenteaza, apreciaza sau injura fara sa stie “cu ce se mananca” domeniul despre care vorbesc. Nu cred ca sunt in masura sa fac acest top.

M: Ce planuri de viitor ai cu Gust Verde? Asta doar daca nu e ceva surpriza :) R: Eu cred ca blogul are planuri cu mine. Si s-ar putea sa fie chiar interesant. Sunt sanse mari ca in scurt timp oamenii sa si savureze ce vad in poze, doar printr-o simpla comanda.

Si pentru ca nu se putea sa nu avem si o reteta, am ales impreuna unul din deserturile mele preferate de pe blogul ei:  Moment de ciocolata (reteta raw vegana)

Ingrediente (2 portii):

  • 100ml apa plata
  • 125g caju crud (pus la inmuiat cu 2 ore inainte)
  • 75g cacao neagra
  • 50g miere de albine
  • 35g ulei de cocos
  • 2 forme inox intre 7 si 9cm cu „pusher”

Glazura: 

  • 3 linguri de cacao neagra
  • 4 linguri ulei de cocos
  • 2 linguri sirop de artar
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie

Iata cum a procedat Ramona: „Am scurs apa in care a stat caju-ul la inmuiat si am pus toate ingredientele in blender chiar in ordinea de mai sus. Am mixat pana mi-a iesit crema cremelor. Senzatie! Cand crema a fost gata am umplut doua forme mici din inox si le-am bagat pentru o ora la congelator, suficient cat sa se intareasca putin crema iar formele sa iasa usor. Formele vin cu un „pusher”, o sa aveti nevoie de el pentru a scoate cu usurinta prajitura din forma. Am amestecat toate ingredientele pentru glazura intr-un bol mic pana s-au omogenizat complet. Inainte sa savurez momentul de ciocolata, am turnat peste el glazura din abundenta si am pudrat cu putin cacao. ”

Iti multumesc, Ramona! :)

Print Friendly

2 comments on “Gatim cu Gust Verde :)”

  1. Felicitari pentru noua rubrica și sa ai câți mai multi invitați. Ma bucur sa o cunosc pe Ramona si sa-i descopar minunatul blog. E mereu o placere sa cunosti oameni frumosi. :)

    • Hey, multumesc frumos, Diana! O sa iti lase gura apa cand vei studia toate retetele Ramonei :D Da, rubrica Guest Cook are si scopul de a ne imprieteni si de a cunoaste oameni noi frumosi din toate punctele de vedere :) O seara frumoasa si ne vedem… duminica, stii tu :D

Lasă un răspuns la Diana Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *