Am cumparat recent dintr-un supermarket humus cu ardei copti si mi-a placut atat de mult incat l-am trecut repede pe lista mea cu retete de incercat :) E tare bun cu bastonase de legume proaspete dimineata sau oricand aveti pofta de o rontaiala sanatoasa :D

Ingrediente:

  • 1 conserva de naut (400g)
  • 3 ardei copti
  • 3 lg ulei de masline
  • 1 lg tahini (pasta de susan)
  • 2 catei de usturoi
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • sare, paprika dupa gust

Curtam ardeii copti de cotor si pielita si apoi pur si simplu punem toate ingredientele in robotul de bucatarie si procesam bine, adaugand sare dupa gust. Daca e nevoie, oprim din cand in cand robotul si luam cu o lingura compozitia de pe pereti. Cand am obtinut o pasta fina si cremoasa, e gata :) Pofta mare!

ENGLISH VERSION

I recently bought red pepper roasted hummus from a supermarket and I loved it so much that I immediately put it on my recipe must-try list :) It’s so delicious with fresh veggies sticks in the morning or whenever you feel like having a healthy snack :D

Ingredients:

  • 1 can of chickpeas (400 g)
  • 3 roasted red peppers
  • 3 tbsp olive oil
  • 1 tbsp tahini (sesame paste)
  • 2 cloves of garlic
  • juice of 1/2 lemon
  • salt, paprika to taste

Peel and core the peppers, then simply process all the ingredients in the food processor, adding salt to taste. If necessary, stop the machine from time to time and scrape down the sides. When you get a smooth creamy paste, it’s done :) Dig in!

 

Print Friendly

4 comments on “Humus cu ardei copti / Roasted red pepper hummus”

    • Ana-Maria, si eu sunt innebunita dupa ardei, mai ales in varianta coapta :) Cred ca iti va placea humusl acesta ;) O zi frumoasa!

    • Draga Monica,
      Ma bucur nespus de mult ca ti-a placut acest humus :) Sa stii ca imi face o mare placere sa imparatesc cu voi retete care mie imi plac si pe care le consider sanatoase :) Si mesaje de multumire ca acesta al tau imi insenineaza ziua :)
      O saptamana dulce iti doresc!

Lasă un răspuns la Monica Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *