Humusul este un preparat originar din Orientul Mijlociu dupa care eu una sunt innebunita, e foarte satios, iar nautul are multe proteine si e si foarte consistent. Un aperitiv grozav si sanatos! Merge la fix cu tabbouleh si cu lipii proaspete :)

Ingrediente:

Scurgem nautul de zeama, il spalam si il punem in robotul de bucatarie alaturi de celelalte ingrediente. Mixam bine pana avem un humus cremos si frumos :) Daca mai e nevoie (adica daca e prea gros) adaugam putin din apa din conserva. Il punem intr-o farfurie, turnam o lingura de ulei de masline deasupra si putina boia, artistic. Pofta mare!

ENGLISH VERSION

Humus is a classic middle eastern recipe I absolutely love, it’s very filling and chickpeas have lots of protein are are so nutritious. A great healthy appetizer! Excellent with fresh bread and tabbouleh :)

Ingredients:

  • 2 cans of chickpea
  • 4 tbsp tahini (sesame paste)
  • 4 tbsp extra virgin olive oil
  • juice of 1 lemon
  • 1 clove of garlic
  • 1/2 tsp salt
  • 1/2 tsp cumin
  • olive oil and paprika for decorating

Drain the chickpeas, wash it and place it in the food processor along with the rest of the ingredients. Process really well until you get a nice smooth, creamy humus :) If too thick, add a little of the water left from the cans. Place the humus on a plate, pour a little olive oil and sprinkle some paprika on top and dig in! :)

Print Friendly, PDF & Email

2 comments on “Humus, reteta clasica / Clasic humus recipe”

  1. Draga Madalina, cu cate grame de naut boabe uscate, echivaleaza 800 g naut la conserva? Intotdeauna cumpar numai boabe uscate, si cum nu ma pricep la gatit, prefer sa urmez reteta in amanunt. Multumesc!

    • Draga Simona, raportul la leguminoase stiu ca e 1/3: 1 parte boabe uscate = 3 parti boabe fierte. Deci pentru reteta asta iti trebuie aproximativ 270g de boabe uscate de naut. Spor la treaba si pofta mare! :)

Lasă un răspuns la Madalina Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *