Aveam in casa un ananas cam de multicel timp si devenise tare parfumat. Perfect deci pentru o inghetata aromata. Aveam iaurt, indulcitor natural si vanilie, asa ca am pus robotul de bucatarie la munca :) Inghetata de ananas – tare buna de savurat undeva la soare pe asa o vreme frumoasa!

Ingrediente (4 portii):

Curatam ananasul, il taiem cubulete siu le introducem in congelator intr-o punga, pana se intaresc. Mixam in robotul de bucatarie ananasul, iaurtul, indulcitorul si vanilia. Introducem inghetata in congelator si o mai amestecam din ora in ora cu o furculita, pentru a sparge cristalele de gheata. Servim cupele de inghetata pe rondele de ananas, turnam sirop de agave deasupra, presaram putina scortisoara si decoram cu o frunzulita de menta :) Enjoy!

ENGLISH VERSION

I had been keeping a pineapple for quite a while, and it had become very scented, so perfect for a delicious ice cream. I also had yogurt, natural sweetener and vanilla so I gave my food processor a job to do :) Pineapple ice cream – perfect to enjoy somewhere in the sun! :)

Ingredients (4 servings):

  • 1 large ripe pineapple
  • 3-4 tbsp soy yogurt
  • 4 tbsp agave syrup
  • seeds from 1 vanilla bean
  • for serving: pineapple slices, agave syrup, cinnamon

Peel the pineapple, cut it into cubes and place in a bag in the freezer, until it’s hardened. Process the pineapple cubes, yogurt, sweetener and vanilla. Put the ice cream in the freezer and give it a stir every half an hour, to break the ice crystals. Serve the ice creams scoops on pineapple slices, pour more agave syrup on top, sprinkle with cinnamon and decorate with mint leaves :) Enjoy

Print Friendly

7 comments on “Inghetata de ananas / Pineapple ice cream”

  1. Felicitari in primul rind pentru retete, iar apoi pentru calitatea si organizarea IMPECABILA a site-ului !!!
    Si multumiri din toata inima pentru ca impartasesti totul cu noi !!!

Lasă un răspuns la Stoicescu Carmen Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *