Inghetata e in mod clar desertul-vedeta al anotimpului calduros :) Racoritoare, usoara si cu un numar decent de calorii, ne satisface pofta de dulce. Varianta mea de inghetata de cocos e atat de simpla ca mi-e si jena, zau :)) Aroma dulceaga de cocos face un duet divin cu merisoarele acrisoare :) Si, ca de obicei, don’t worry, there’s no sugar! :))

Ingrediente (2 portii):

*Daca vi se pare prea dulce inghetata puteti pune putina zeama de portocale.

Amestecam bine crema de cocos si indulcitorul cu un tel. Punem crema obtinuta in congelator, amestecand-o din ora in ora de vreo 3-4 ori. O decoram cu merisoare si o savuram :) Daca o servim ulterior, trebuie sa o scoatem din congelator si sa o lasam la dezghetat cam 30 de min- 1 ora, apoi o mixam in robotul de bucatarie; in acest fel va fi cremoasa si fara cristale de gheata :) Pofta mare!

ENGLISH VERSION

Ice cream is clearly summer’s rock star dessert :) Cooling, light, with a decent number of calories, it’s perfect to satisfy our sugar craving. My version of coconut ice cream is so simple that I’m actually embarrassed :)) The sweet coconut flavor perfectly combines with he sourness of the dried cranberries :) And, as usual , don’t worry, there’s no sugar! :))

Ingredients (2 servings):

  • 500 ml coconut cream
  • 150 ml maple syrup*  (or favorite sweetener to taste)
  • dried cranberries for serving
*If the ice cream is too sweet for you, simply add a little freshly squeezed orange juice

Simply whisk the coconut cream with he sweetener. Put the cream in the freezer, mixing it every hour 3-4 times. Decorate it with cranberries and enjoy! :) If you serve it later you must take it our from the freezer, leave 30 min-1 hour to soften and then mix in the food processor one more time; this way it will be creamy and without ice crystals :) Enjoy!

Print Friendly, PDF & Email

16 comments on “Inghetata simpla de cocos / Simple coconut ice cream”

  1. o idee foarte faina!! doar ca nu imi e clar un lucru: in cutia de la Mega Image vad ca este lapte, iar celalalt produs recomandat de tine e crema (asa cum cere reteta, de altfel). Asta ma face sa ma intreb daca pot folosi lapte de cocos facut in casa – ce spui?? :)

  2. Bună Mada,

    Cea mai buna combinație iese cu laptele de cocos luat din Dragonul Rosu din Megashop. Nu se compara cu orice altceva din ce se vinde pe la noi in primul rand ca si calitate si in al doilea rand ca si pret.

    In rest reteta este foarte buna. Spor la mai multe !

    Alex

  3. Hey! E fantastică rețeta :) Eu am folosit într-una din încercări, în loc de siropul de arțar, 3 sferturi de linguriță de stevia lichidă și am adăugat un strop de suc de ananas stors din fruct. A ieșit mai puțin cremoasă decât cea cu siropul de arțar, dar cred că am mai tăiat câteva calorii :) Data viitoare, totuși, am să revin la varianta ta originală.

    • Buna Alexandra, ai linkul pentru crema de cocos in reteta, e de la Bioportal, iar paharul pentru inghetata e luat de la Kithen Shop, dar vad ca acum nu il mai au pe site. O zi frumoasa!

Lasă un răspuns la Elena Daniela Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *