Desertul preferat al copilariei mele este clar prajitura Alba-ca-zapada si a fost o mare provocare sa ma incumet sa o fac intr-o varianta mai sanatoasa, fara gluten (si fara zahar, lactoza, grasime :) A iesit ceva de vis, efectiv nu iti dai seama ca e diferita de original! Blat pufos, crema dulce acrisoara cu aroma de lamaie… Wow! Reteta face parte din campania „Gatim romaneste si fara gluten cu Schar„, din dragoste pentru persoanele ce sufera de celiachie si intoleranta la gluten.

Blat:

Crema:

Pentru blat batem ouale spuma cu un praf de sare si indulcitorul, (pana isi dubleaza volumul) incorporam apoi usor cu o spatula faina amestecata cu praful de copt si turnam compozitia intr-o tava (20*28 cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Coacem blatul in cuptorul preincalzit la 170C timp de 30 de min, pana trece testul scobitorii. Lasam la racit blatul pe un gratar.

Pentru crema punem la incalzit pe foc laptele de soia, adaugam indulcitorul, faina si aducem la punctul de fierbere, amestecand mereu. Fierbem la foc mic aprox 5 min, pana crema se ingroasa frumos, iar la final adaugam coaja rasa si sucul de lamaie. Lasam crema la racit intr-un castron, cu folie alimentara pe suprafata, pentru a nu face pojghita.

Pentru asamblarea prajiturii taiem blatul racit in 3 parti pe lungime, cu un cutit lat zimtat sin cu maaare grija :) Intindem crema pe fiecare foaie (eu am pus si deasupra) si presaram fulgi de cocos la final. O taiem dupa o ora si o savuram imediat, fara remuscari, pentru ca e absolut senzationala! :)

Galerie foto

ENGLISH VERSION

Coming soon… :)

Print Friendly

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *