Am pregatit pentru voi ceva delicios si extrem de sanatos, din doar 3 ingredientefara decor :) naturale. Si fara zahar :) Aceasta prajitura raw cu banane a intrat in topul dulciurilor mele preferate de indata ce am gustat-o. E un deliciu absolut, nu-mi vine sa cred cat de simplu se face si cum de nu mi-a venit ideea asta mai devreme :)

Ingrediente (6 portii)

Introducem in robotul de bucatarie, pe rand, caju-ul, curmalele si bananele, procesand minim 30 de secunde de fiecare data. Punem compozitia rezultata cu o lingura intr-un castron tapetat cu folie alimentara, presam bine si il introducem la congelator pana se intareste. Rasturnam prajitura pe o farfurie si o decoram daca si cu ce dorim: eu am folosit feliute de banana, nuci macinate si sirop de ciocolata. Puteti sa o lasati si simpla, va fi la fel de gustoasa :) Se pastreaza in congelator. Pofta mare!

ENGLISH VERSION

Today I prepared for you a delicious, extremely healthy, 3 natural ingredientsnot including the decorations :) dessert. And sugar-free :) This raw banana cake entered my top sweet treats as soon as I tasted it. It’s absolutely delicious, I can’t believe how simple the recipe is and why I didn’t come up with it earlier :)

Ingredients

  • 2 bananas
  • 150 g raw cashew
  • 200 g soft pitted dates
  • for decorating: banana slices, ground walnuts, chocolate syrup (2 tbsp agave syrup + 2 tsp cocoa powder)

Put in the food processor first the cashew, then the dates and then the bananas, processing in between min 30 seconds each time. Press the mixture with a spoon in a bowl that’s been lined with plastic foil and place it in the freezer until it hardens. Flip the cake on a plate and decorate it if you like, with what you like: I used banana slices, ground walnuts and chocolate syrup. Or you can leave it just like that, it will be as tasty :) Store it in the freezer. Enjoy!

Print Friendly

13 comments on “Prajitura raw cu banane / Raw banana cake”

  1. Buna!

    Vrau sa pregatesc aceasta prajitura copiilor in weekend si am doua intrebari:
    Curmalele se hidrateaza inainte? Dar Caju?

    Merci mult

    • Buna si iti multumesc pentru vizita pe blog :)
      Eu nu am rehidratat nimic, dar au fost destul de moi curmalele. Daca sunt tari le poti rehidrata.
      Sa-mi spui cum a iesit prajitura si, daca doresti, imi poti trimite o poza cu rezultatul sa o pun pe Facebook :)
      Spor la treaba!

  2. Buna, Madalina
    Am incercat cateva din retetele tale, dar asta e preferata sotului meu si am repetat-o ieri. Ma gandesc ca se poate folosi si ca umplutura la foi.
    Nici eu nu am rehidratat caju-ul, dar l-am dat pe razatoarea mica, in lipsa unui robot bun.

    • Buna din nou, Monica :)
      Ma bucur mult ca ti-a placut si aceasta reteta :) Eu nu am incercat sa folosesc aceasta crema ca umplutura, sa imi spui cum ti-a iesit :) Legat de caju-ul razuit, sa stii ca textura conteaza mai putin pentru mine, important e sa iasa gustos si sanatos :)
      Toate cele bune!

    • Draga Nicolae, prajitura raw inseamna prajitura cruda, necoapta, „Raw” este denumirea cunoscuta a acestor tipuri de dulciuri :) O zi frumoasa!

Lasă un răspuns la Fely Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *