Sunt tare bucuroasa ca particip la campania „Gatim romaneste si fara gluten cu Schar„, pe langa faptul ca ajut persoanele cu celiachie sau intoleranta la gluten, aceasta campanie mi-a trezit o gramada de amintiri minunate din copilarie :) Prajitura Semiluna este strans legata de gustul dulce si bun de acasa, de bucataria calda, parfumata in care bunica facea prajituri… Semiluna mea fara gluten iesit atat de pufoasa, ca efectiv mi-a fost greu s-o decupez :)

Ingrediente:

Separam ouale si batem albusurile spuma cu un praf de sare. Cand amestectul e pufos si ferm, adaugam indulcitorul si, putin cate putin, ca la maioneza, galbenusurile batute cu uleiul si coaja rasa fin de la o lamaie.

La final incorporam usor, cu un tel, si cele 2 tiouri de faina amestecate cu praful de copt, cu grija pentru a pastra cat mai mult aer in aluat. Turnam compozitia intr-o tava dreptunghiulara (22*32 cm), presaram nuca tocata deasupra si coacem prajitura 25 de min in cuptorul preincalzit la 170C, pana trece testul scobitorii. Dupa ce s-a racit, o decupam cu o forma rotunda pentru biscuiti sau cu un pahar. Pofta mare, copile! :)

ENGLISH VERSION 

Coming soon… :)

Print Friendly

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *