Pentru copii

  • Sarea este interzisa sub 1 an, dar este bine de evitat/folosit in cantitati foarte mici si ulterior, alimentele avand oricum suficient sodiu in componenta
  • Nu caliti legumele in ulei, ci in putina apa, sau apa + 1 lingura de ulei, pentru a evita prajeala directa
  • Piperul poate fi folosit, insa in cantitati mici, fiind un condiment puternic si iritant gastric
  • In loc de carne tocata din comert cumparati o carne de calitate si tocati-o voi singuri
  • Boabele de strugure, rosiile cherry, maslinele sau orice fruct rotund de aceasta dimensiune trebuie taiat in jumatate pe lungime pentru a preveni riscul de blocare a cailor respiratorii
  • Nu folositi oua crude in alimentatia copiilor, sunte periculoase din cauza riscului de contaminare cu Salmonella
  • Nucile, migdalele, alunele etc se ofera doar rasnite fin copiilor sub 4 ani pentru ca prezinta risc mare de inec, iar floricele de porumb sunt interzise inainte de 4 ani din acelasi motiv
  • Copiii au nevoie de lactate integrale pentru buna dezvoltare a creierului, nu de cele degresate

Aperitive, mic dejun & gustari

 

Feluri principale

 

Supe & ciorbe