Print Friendly, PDF & Email

Cand in frigider bate vantul, dar am o conserva de naut si ceva legume proaspete, stiu ca sunt salvata si nu e nevoie sa merg la cumparaturi :D Nautul e consistent si te satura, ceapa adauga iuteala, iar menta prospetime :) Un fel de mancare super rapid: salata de naut.

Ingrediente (2 portii):

  • 2 conserve de naut
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 morcov
  • 1 ceapa rosie mica
  • o mana de ciuperci champignon
  • 1/2 legatura patrunjel
  • cateva frunze de menta
  • zeama de la 1 lamaie
  • 2 lgt ulei de masline
  • sare si piper dupa gust

Scurgem bine nautul de zeama, apoi il amestecam cu legumele taiate dupa preferinte. Adaugam ulei de masline, zeama de lamaie, sare si piper, verdeata tocata si masa e gata :) Sa avem pofta!

ENGLISH VERSION

When the fridge is almost empty, but I’ve got a can of chickpeas and fresh vegetables, I know I’m saved and I don’t have to go shopping :) Chickpeas are very filling and nutritious, the onion adds spiciness and the mint freshness :) A super fast meal: chickpea salad.

Ingredients (2 servings):

  • 2 cans of chickpeas
  • 1 red bell pepper
  • 1 carrot
  • 1 small red onion
  • a handful of champignon mushrooms
  • 1/2 bunch of parsley
  • a few mint leaves
  • juice of 1 lemon
  • 2 tbsp olive oil
  • salt and pepper to taste

Drain the chickpeas, then mix it with the rest of the vegetables that you’ve chopped. Add olive oil, lemon juice, salt and pepper, chopped herbs and that’s it :) Enjoy!

4 Comments on Salata de naut / Chickpea salad

  1. Faină, dar am o obiecţie:
    E plin CRF de năut! DE CE CONSERVĂ?!
    Cred că am văzut şi la Kaufland. Şi Alexandria, e cam cât 20% dintr-un sector al Bucureştiului…
    Altfel zis: Tot teleormanul, încape într-un secor oarecare… Asta, ca termen de comparaţie.
    Cred că se mai găsesc şi pe la celelalte francize comerciale, gen Metro, Liedl, Macro, etc.
    În Grecia, erau peste tot vrac, la pungă, la conservă…

Lasă un răspuns