M-am trezit cu pofta de rontait si profit de putinul timp liber ramas pana ma intorc la birou ca sa ma relaxez, gatind :) Am facut niste saratele cu branza geniale in cadrul campaniei „Gatim romaneste si fara gluten cu Schar„, gustoase si crocante, yummy! :) Mixul Schar pentru paine neagra e minunat, contine fibre datorita semintelor de in, fainii de hrisca, taratelor de orez si psylliumu-ului din compozitie :)

Ingrediente:

  • 300g faina Schar pentru paine neagra
  • 150g telemea
  • 150 unt
  • 1 ou
  • 1 lgt sare
  • 150g iaurt grecesc
  • 1 ou (pentru uns)
  • 2-3 lg seminte: mac, susan, chimen etc. (pt topping)

Dam pe razatoare untul si branza telemea, apoi amestecam toate ingredientele (mai putin cele pt topping: oul pentru uns si semintele), framantand bine aluatul pe blatul de lucru. Modelam o bila din aluat, o invelim in folie alimentara si o introducem la rece 10 minute.

Intindem aluatul cu sucitorul intr-o foaie de grosime medie si decupam saratelele cu o rotita zimtata sau cu orice forme dorim. Le transferam pe o foaie tapetata cu hartie de copt, le ungem cu ou si presaram deasupra semintele preferate. Le coacem 15-17 min in cuptorul preincalzit la 170C, pana se rumenesc putin pe margini. Pofta mare! :)

Galerie foto

ENGLISH VERSION 

Coming soon… :)

Print Friendly

1 comment on “Saratele cu branza, fara gluten / Gluten-free cheese crackers”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *