Dragii mei, am acceptat cu mare bucurie provocarea Schar din luma martie: „Gatim romaneste si fara gluten cu Schar„. Asadar luna aceasta voi reinventa bucataria romaneasca, intr-o varianta healthy si fara gluten :) Prima reteta cu care „sparg gheata” este cea de tort de biscuiti. Nu pot descrie in cuvinte cat de bun a iesit, sotul nici nu si-a dat seama ca e fara gluten :D

Ingrediente (8 portii): 

Gustam biscuitii, ne minunam de cat buni sunt si ii maruntim usor cu mainile :) Ii punem intr-un bol mare alaturi de fulgii de cocos si alunele de padure. Separat facem crema: punem intr-o craticioara pe foc untul de cocos, laptele, xylitolul, esenta de rom, pudra de cacao si omogenizam bine totul la foc mic, pana se dizolva indulcitorul.

Turnam crema de ciocolata peste amestecul uscat de biscuiti, cocos si alune si incorporam bine totul cu o spatula. Ungem cu putin ulei de cocos o forma rotunda cu fund detasabil (18cm diametru) si o tapetam cu folie alimentara. Presam bine compozitia in aceasta forma, o nivelam frumos si o introducem la rece pana se intareste datorita uleiulul de cocos.

Cand tortul este ferm si poate fi taiat frumos, il scoatem din forma, il decoram cum dorim. Eu am folosit alune de padure, chipsuri de cocos si putin sirop de agave. Pofta mare! :)

*Daca folositi doar biscuiti digestivi Schar, deci o cantitate totala de 400g, tortul devine 100% vegan si fara lactoza :)

ENGLISH VERSION

Coming soon… :)

Print Friendly, PDF & Email