Dependentii de ciocolata vor fi in extaz :) Acest tort raw vegan de ciocolata este deliciul suprem. Orice alt comentariu e de prisos, sincer nu stiu ce sa va mai zic… Doar sa treceti ingredientele pe lista de cumparaturi :)

Blat:

Crema:

Pentru blat punem in robotul de bucatarie curmalele si le maruntim bine, apoi adaugam si migdalele, pudra de cacao, siropul de agave si mixam bine. Trebuie sa obtinem ceva faramacios care strans intre degete isi pastreaza forma. Presam compozitia intr-o tava cu fund detasabil (a mea are 22cm diametru) si o introducem la rece.

Pentru crema punem toate ingredientele in blender si mixam bine pana obtinem o crema fina, satinata (sau puteti folosi un tel si muschii din dotare :)). Din cand in cand opriti robotul si curatati peretii vasului cu o spatula. O turnam peste blat si introducem tortul in congelator peste noapte sau minim 4 ore. Decoram inainte de servire cu ce dorim :) Eu am pus cacao nibs pentru extra ciocolata :D Pofta mare!

ENGLISH VERSION

Chocolate addicts will be thrilled :) The raw vegan chocolate cake is the ultimate chocolate dessert. Any other comment is useless, I really don’t know what else to say to you… Just put the ingredients on your shopping list :)

Crust:

  • 1,1/3 cup almonds
  • 1/2 cup pitted dates
  • 3 tbsp cocoa
  • 3 tbsp agave syrup

Filling:

  • 300 g natural peanut butter, unsalted (or 300 g of raw cashews that you hydrated for 2-3 hours before; I tried both versions :)
  • 1, 1/2 cup fat coconut milk
  • 1/2 cup cocoa
  • 1/2 cup agave syrup
  • 1/3 cup coconut oil
  • 1 large pinch of salt (essential in every chocolate dessert, it pops up the flavor :)
  • for decorations: cacao nibs, dried fruits, coconut flakes, fresh fruit, you choose :)

For the crust process the dates in the food processor until they change color a little, then add the almonds, cacao powder, agave syrup and process well. The mixture has to hold together when you stick it between your fingers. Press the „dough” into the bottom of a pan( mine has 22 cm diameter) and set aside, in the freezer.

For the filling put all the ingredients in the blender and blend well until rich and creamy. (or use a whisk and your muscles :)) Stop the machine periodically and scrape down the sides of the container. Pour the filling over the crust and put the cake in the freezer for min 4 hours, best overnight. Decorate before serving with whatever you like :) I sprinkled cacao nibs for extra chocolate :D Enjoy!

Print Friendly

27 Comments on Tort raw vegan de ciocolata / The ultimate raw vegan chocolate cake

  1. Nefertity
    8 august 2014 at 17:26 (2 ani ago)

    Arata fabulos. Abia astept sa incerc reteta! :)

    Răspunde
    • Madalina
      8 august 2014 at 17:38 (2 ani ago)

      Multumesc mult! Sper sa iti placa! :*

      Răspunde
  2. Vlad
    8 august 2014 at 19:29 (2 ani ago)

    nu e raw vegan, e doar vegan. cacao si sirop sunt procesate. curmalele daca le cumperi gata uscate sunt si alea procesate, doar nucile sau migdalele sunt „raw” din prajitura ta

    Răspunde
    • Madalina
      8 august 2014 at 19:31 (2 ani ago)

      Vlad, iti multumesc pentru feed-back. Exista cacao si sirop de agave raw, iar curmalele sunt uscate… 100% neprocesat e mai greu sa gasim in ziua de azi din pacate :( Eu zic totusi ca e un desert mult mai sanatos fata de altele. O seara frumoasa!

      Răspunde
      • Vlad
        9 august 2014 at 9:25 (2 ani ago)

        raw = in stare naturala originala

        Răspunde
    • Madalina
      9 august 2014 at 5:00 (2 ani ago)

      Cristina, mancam doar o felie micuta, si nu in fiecare zi :)

      Răspunde
  3. Karen
    11 august 2014 at 10:11 (2 ani ago)

    Absolutely delicious thank you for sharing

    Răspunde
    • Madalina
      11 august 2014 at 14:20 (2 ani ago)

      You’re welcome, Karen! :)

      Răspunde
    • Madalina
      7 septembrie 2014 at 17:33 (2 ani ago)

      Iti multumesc frumos, Natalia! Sa stii ca a fost laudat chiar de toata lumea :)

      Răspunde
  4. Diana
    12 septembrie 2014 at 8:38 (2 ani ago)

    Nu este o bomba calorica,ci o bomba de sanatate!Excelenta reteta,Madalina!

    Răspunde
    • Madalina
      12 septembrie 2014 at 8:40 (2 ani ago)

      Iti multumesc frumos, Diana! Nu are calorii putine, intr-adevar, dar e ceva sanatos din care nu mancam mult si nu in fiecare zi :) Te mai astept cu drag pe blogul meu! :* O zi frumoasa

      Răspunde
  5. Diana B.
    13 septembrie 2014 at 12:41 (2 ani ago)

    L-am facut aseara si este extraordinar!!! O singura modificare am adus, in loc de pudra de cacao am utilizat praf de roscove, care e mai sanatos si are acelasi gust. Multumim mult pentru reteta!

    Răspunde
    • Madalina
      13 septembrie 2014 at 17:46 (2 ani ago)

      Draga Diana, ma bucur mult ca ti-a placut! Sunt convinsa ca e delicios si cu pudra de roscove :-) o seara frumoasa!

      Răspunde
  6. Andreea
    17 noiembrie 2014 at 19:41 (2 ani ago)

    poate fi pastrat la frigider dupa taiere sau trebuie la congelator?

    Răspunde
    • Madalina
      17 noiembrie 2014 at 19:43 (2 ani ago)

      Draga Andreea, tortul trebuie pastrat la congelator, crema e putin moale si astfel isi pastreaza frumos forma :)

      Răspunde
  7. Mădălina
    8 iunie 2015 at 9:39 (1 an ago)

    Buna! Arata foarte bine tortul! Felicitări!!! Vrau sa te întreb, ce aparat intrebuintezi pt a procesa ingredientele? Crema nu imi iese atat de fina ca a ta, am un blender de 1000 W si un Nutribulet.

    Răspunde
    • Madalina
      8 iunie 2015 at 10:41 (1 an ago)

      Buna Madalina, la reteta asta aveam un Phillips de 1000W, ai detalii in rubrica My Kitchen http://madeline.ro/my-kitchen/ :) Ulterior mi-am luat Vitamix. Dar folosind unt de arahide cumparat oricum iese fina crema, doar la procesarea nucilor s-ar vedea diferenta ;)
      O zi minunata!

      Răspunde
  8. Andrada
    27 iunie 2015 at 12:14 (1 an ago)

    Dacă nu-l încerc duminică, mă sinucid! :D

    Răspunde
    • viki
      11 septembrie 2015 at 19:56 (1 an ago)

      hai ca esti haioasa!!!!!!!

      Răspunde
  9. andreea
    30 decembrie 2015 at 14:10 (9 luni ago)

    Mi-a făcut cu ochiul tortul tău și aș vrea să încerc rețeta pentru revelion. Ai mai pus ceva deasupra cremei? În poză arată ca un strat mai închis la culoare. Mersi!

    Răspunde
    • Madalina
      30 decembrie 2015 at 18:31 (9 luni ago)

      Buna Andreea, asa s-a colorat in congelator suprafata tortului, nu e nici un strat suplimentar :) Bafta si la multi ani!

      Răspunde
      • andreea
        30 decembrie 2015 at 20:35 (9 luni ago)

        Mulțumesc! Tortul se răcește chiar acum în congelator:) La mulți ani și ție!

        Răspunde
        • Madalina
          31 decembrie 2015 at 5:18 (9 luni ago)

          Uraaa, sa-mi spui daca ti-a placut! La multi ani! :)

          Răspunde
          • andreea
            1 ianuarie 2016 at 13:18 (9 luni ago)

            A ieșit minunat! Din păcate, mixerul meu vertical a cedat și a început să scoată fum când procesam curmalele și nucile, dar a meritat pe deplin:))

          • Madalina
            1 ianuarie 2016 at 13:32 (9 luni ago)

            Imi pare rau ca s-a stricat blenderul, dar ma bucur ca ti-a placut tortul! :) Un an nou minunat si dulce! :*

Lasă un răspuns