Dependentii de ciocolata vor fi in extaz :) Acest tort raw vegan de ciocolata este deliciul suprem, toata lumea care l-a incercat efectiv a cazut pe spate si, de cand am lansat cartea, tot primesc mesaje de multumire si poze cu acest tort, chiar e fantastic!  :) Va ofer cadou de sarbatori aceasta reteta, face parte din cele 80 de minunatii dulci din cartea mea „Dulce de poveste”*, pe care o puteti achizitiona de AICI sau AICI. Enjoy!

Blat:

Crema:

Pentru blat punem in robotul de bucatarie curmalele si le maruntim bine, apoi adaugam si migdalele, pudra de cacao, siropul de agave si mixam bine. Trebuie sa obtinem ceva faramacios care strans intre degete isi pastreaza forma. Presam compozitia intr-o tava cu fund detasabil (a mea are 22cm diametru) si o introducem la rece.

Pentru crema punem toate ingredientele in blender si mixam bine pana obtinem o crema fina, satinata. Din cand in cand opriti robotul si curatati peretii vasului cu o spatula. O turnam peste blat si introducem tortul in congelator peste noapte sau minim 4 ore. Decoram inainte de servire cu ce dorim :) Eu am pus zmeura liofilizata. Pofta mare!

*Parteneri #editurarost #greensugar #driedfruits #thermomix #romprint #restaurantulbarca

ENGLISH VERSION

The ultimate chocolate raw vegan chocolate cake. You’ve definitely got to try this recipe, it’s simply amazing! :)

Crust:

  • 1,1/3 cup raw almonds (200 g)
  • 1/2 cup pitted dates (100 g)
  • 2 tbsp cocoa
  • 3 tbsp agave syrup

Filling:

  • 300 g natural unsalted peanut butter
  • 1, 1/2 cup full fat coconut milk (400 ml)
  • 1/2 cup cocoa (60 g)
  • 1/2 cup agave syrup (125 ml)
  • 1/3 cup coconut oil (75 g)
  • 1 /2 tsp salt

For the crust process the dates in the food processor, then add the almonds, cocoa and agave and mix very well. You have to get a crumbly mixture that hold its shape when pressed between the fingers. Press the mixture onto the bottom of a spring-form pan (22 cm diameter) and place in the fridge.

For the filling place everything in the blender and mix well until you get a smooth satin cream. Pour over the crust and place in the freezer to set for at least 4 hours. Decorate with whatever you like :) Enjoy!

Print Friendly, PDF & Email

26 comments on “Tort raw vegan de ciocolata / The ultimate raw vegan chocolate cake”

    • Iti multumesc frumos, Diana! Nu are calorii putine, intr-adevar, dar e ceva sanatos din care nu mancam mult si nu in fiecare zi :) Te mai astept cu drag pe blogul meu! :* O zi frumoasa

  1. L-am facut aseara si este extraordinar!!! O singura modificare am adus, in loc de pudra de cacao am utilizat praf de roscove, care e mai sanatos si are acelasi gust. Multumim mult pentru reteta!

  2. Buna! Arata foarte bine tortul! Felicitări!!! Vrau sa te întreb, ce aparat intrebuintezi pt a procesa ingredientele? Crema nu imi iese atat de fina ca a ta, am un blender de 1000 W si un Nutribulet.

    • Buna Madalina, la reteta asta aveam un Phillips de 1000W, ai detalii in rubrica My Kitchen http://madeline.ro/my-kitchen/ :) Ulterior mi-am luat Vitamix. Dar folosind unt de arahide cumparat oricum iese fina crema, doar la procesarea nucilor s-ar vedea diferenta ;)
      O zi minunata!

  3. Mi-a făcut cu ochiul tortul tău și aș vrea să încerc rețeta pentru revelion. Ai mai pus ceva deasupra cremei? În poză arată ca un strat mai închis la culoare. Mersi!

Lasă un răspuns la Madalina Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *