Dependentii de ciocolata vor fi in extaz :) Acest tort raw vegan de ciocolata este deliciul suprem, toata lumea care l-a incercat efectiv a cazut pe spate si, de cand am lansat cartea, tot primesc mesaje de multumire si poze cu acest tort, chiar e fantastic! :) Va ofer cadou de sarbatori aceasta reteta, face parte din cele 80 de minunatii dulci din cartea mea „Dulce de poveste”*, pe care o puteti achizitiona de sau AICI. Enjoy!
Blat:
- 1,1/3 cana migdale crude (200g)
- 1/2 cana curmale fara samburi (100g)
- 2 lg cacao
- 3 lg sirop de agave
Crema:
- 300g unt natural de arahide, nesarat
- 1, 1/2 cana lapte de cocos gras (400ml)
- 1/2 cana cacao (60g)
- 1/2 cana sirop de agave (125ml)
- 1/3 cana ulei de cocos (75g)
- 1 /2 lgt sare
Pentru blat punem in robotul de bucatarie curmalele si le maruntim bine, apoi adaugam si migdalele, pudra de cacao, siropul de agave si mixam bine. Trebuie sa obtinem ceva faramacios care strans intre degete isi pastreaza forma. Presam compozitia intr-o tava cu fund detasabil (a mea are 22cm diametru) si o introducem la rece.
Pentru crema punem toate ingredientele in blender si mixam bine pana obtinem o crema fina, satinata. Din cand in cand opriti robotul si curatati peretii vasului cu o spatula. O turnam peste blat si introducem tortul in congelator peste noapte sau minim 4 ore. Decoram inainte de servire cu ce dorim :) Eu am pus zmeura liofilizata. Pofta mare la o felie de tort raw vegan de ciocolata!
*Parteneri #editurarost #greensugar #driedfruits #thermomix #romprint #restaurantulbarca
ENGLISH VERSION
The ultimate chocolate raw vegan chocolate cake. You’ve definitely got to try this recipe, it’s simply amazing! :)
Crust:
- 1,1/3 cup raw almonds (200 g)
- 1/2 cup pitted dates (100 g)
- 2 tbsp cocoa
- 3 tbsp agave syrup
Filling:
- 300 g natural unsalted peanut butter
- 1, 1/2 cup full fat coconut milk (400 ml)
- 1/2 cup cocoa (60 g)
- 1/2 cup agave syrup (125 ml)
- 1/3 cup coconut oil (75 g)
- 1 /2 tsp salt
For the crust process the dates in the food processor, then add the almonds, cocoa and agave and mix very well. You have to get a crumbly mixture that hold its shape when pressed between the fingers. Press the mixture onto the bottom of a spring-form pan (22 cm diameter) and place in the fridge.
For the filling place everything in the blender and mix well until you get a smooth satin cream. Pour over the crust and place in the freezer to set for at least 4 hours. Decorate with whatever you like :) Enjoy!
Arata fabulos. Abia astept sa incerc reteta! :)
Multumesc mult! Sper sa iti placa! :*
Doamne, ce bomba calorica !!!!
Cristina, mancam doar o felie micuta, si nu in fiecare zi :)
Absolutely delicious thank you for sharing
You’re welcome, Karen! :)
Arata bestial!
Iti multumesc frumos, Natalia! Sa stii ca a fost laudat chiar de toata lumea :)
Nu este o bomba calorica,ci o bomba de sanatate!Excelenta reteta,Madalina!
Iti multumesc frumos, Diana! Nu are calorii putine, intr-adevar, dar e ceva sanatos din care nu mancam mult si nu in fiecare zi :) Te mai astept cu drag pe blogul meu! :* O zi frumoasa
L-am facut aseara si este extraordinar!!! O singura modificare am adus, in loc de pudra de cacao am utilizat praf de roscove, care e mai sanatos si are acelasi gust. Multumim mult pentru reteta!
Draga Diana, ma bucur mult ca ti-a placut! Sunt convinsa ca e delicios si cu pudra de roscove :-) o seara frumoasa!
poate fi pastrat la frigider dupa taiere sau trebuie la congelator?
Draga Andreea, tortul trebuie pastrat la congelator, crema e putin moale si astfel isi pastreaza frumos forma :)
Buna! Arata foarte bine tortul! Felicitări!!! Vrau sa te întreb, ce aparat intrebuintezi pt a procesa ingredientele? Crema nu imi iese atat de fina ca a ta, am un blender de 1000 W si un Nutribulet.
Buna Madalina, la reteta asta aveam un Phillips de 1000W, ai detalii in rubrica My Kitchen http://madeline.ro/my-kitchen/ :) Ulterior mi-am luat Vitamix. Dar folosind unt de arahide cumparat oricum iese fina crema, doar la procesarea nucilor s-ar vedea diferenta ;)
O zi minunata!
Dacă nu-l încerc duminică, mă sinucid! :D
hai ca esti haioasa!!!!!!!
Mi-a făcut cu ochiul tortul tău și aș vrea să încerc rețeta pentru revelion. Ai mai pus ceva deasupra cremei? În poză arată ca un strat mai închis la culoare. Mersi!
Buna Andreea, asa s-a colorat in congelator suprafata tortului, nu e nici un strat suplimentar :) Bafta si la multi ani!
Mulțumesc! Tortul se răcește chiar acum în congelator:) La mulți ani și ție!
Uraaa, sa-mi spui daca ti-a placut! La multi ani! :)
A ieșit minunat! Din păcate, mixerul meu vertical a cedat și a început să scoată fum când procesam curmalele și nucile, dar a meritat pe deplin:))
Imi pare rau ca s-a stricat blenderul, dar ma bucur ca ti-a placut tortul! :) Un an nou minunat si dulce! :*
Abia aştept să încerc rețeta asta a ta :-)
Oare ar merge cu miere în locul siropului de agave?
Draga Raluca, sigur ca poti folosi miere, doar sa gusti sa potrivesti cat vrei sa fie de dulce ;) O zi minunata!
Draga Madalina, retetele tale sunt fabuloase si fac pofta oricui. Multumesc ptr ele! O singura problema am gasit insa, tu folosesti crema de cocos si lapte de cocos si ai dat link-urile sa vedem de care folosesti, dar aceste ingrediente contin acid citric care este cancerigen. Vroiam sa iti spun, poate nu stii… Iar tava in care prajesti diverse alimente, mi s-a parut a fi de teflon, care iar este foarte periculos pentru sanatate… Am vrut neaparat sa iti spun acestea, pentru cazul in care nu stii, ca sa iti fie bine tie si celor pentru care faci aceste minunatii… Multumesc inca o data pentru retetele foarte inspirate!
E cea mai buna reteta de tort raw incercata! Am descoperit-o cu aproximativ un an in urma si am facut-o de multe ori de-atunci. Multumesc!
Silvia, multumesc mult ca mi-a scris si ma bucur ca iti place tortul! :) Pupici
Arata incredibil, si cred e si foarte delicios. Abia astept sa il incerc si eu. Revin cu un feedback.