Ardei umpluti de post. Noi suntem MARI amatori de ardei umpluti, i-am manca oricand, la orice ora, asa ca am fost tare curioasa sa vad cum ies cei de post, cu Tocata Buna din plante de la Verdino, pe baza de proteina din mazare :) Mi-au placut la nebunie, foarte gustosi, cu multe legume, satiosi, dar totusi o mancare usoara de post.
Ingrediente (7 buc):
- 200g Tocata Verdino
- 7 ardei grasi
- 60g orez
- 1 ceapa
- 1 morcov, 1 pastarnac
- cateva fire de patrunjel
- 3 lg ulei de masline
- 1 lg mix de legume deshidratate baza pt mancaruri
- 4 lg bulion
- 1/4 lgt cimbru uscat
- 2 foi de dafin
- sare, piper
Produsele Verdino sunt pe baza de proteina din mazare si perfecte pentru persoanele care tin post, au un stil de viata vegan, au intoleranta la lactoza sau pur si simplu vor o pauza de la carne :) Daca vreti sa incercati si voi „bunataturile” lor de post, si au o gama foarte variata, gasiti absolut orice, aveti codul de reducere Madeline10 pe siteul lor AICI.
Mod de preparare
Dam pe razatoare sau tocam f marunt ceapa, morcovul, pastarnacul si patrunjelul. Eu le maruntesc in mini robotelul de bucatarie. Punem intr-un bol mare Tocata de la verdino, orezul, legumele tocate, 1 lingura de ulei, 1 lingura de bulion, condimentele (mai putin dafinul) si amestecam bine.
Scoatem capacelele ardeilor grasi si le inlaturam eventualele seminte ramase inauntru. Ii indesam cu umplutura si ii punem intr-o cratita, adaugam restul de ulei, bulion, apa cat sa ii acopere si frunzele de dafin. Punem capacul vasului si ii gatim la foc mediu-mic timp de aprox 40 de min.
Se servesc calzi, cu smantana vegetala si multa verdeata proaspat tocata deasupra. Si niste paine calda, pe care sa o inmuiem in sos, mmmm. Mi se par cei mai buni ardei umpluti de post. Pofta mare!
ENGLISH VERSION
We are huge stuffed pepper fans, so I was very curious to try the Verdino vegan ground meat mix, based on pea protein :) My vegan stuffed pepper turned out sooo tasty, with lots of veggies, filling, but also a light vegan meal :)
Ingredients (7 pcs):
- 200g vegan Verdino ground „meat” mix
- 7 peppers
- 60 g rice
- 1 onion
- 1 carrot, 1 parsnip
- a couple of parsley threads
- 3 tbsp olive oil
- 1 tbsp dry veggies mix food base
- 4 tbsp tomato paste
- 1/4 tsp dry thyme
- 2 bay leaves
- salt, pepper
Grate the carrot, onion, parsley and parsnip, I use my mini chopper. Put in a large bowl the ground mix, rice, chopped veggies, 1 tbsp oil, 1 tbsp tomato paste, spices (except bay leaves) and mix well.
Core the peppers and remove any leftover seeds inside, then fill them with the stuffing. Put them in a pan, add the rest of the oil, tomato paste, water enough to cover them and bay leaves. Put the lid on and simmer over low-medium heat for about 40 min. .
Serve hot, with vegetable sour cream and lots of veggies. And some fresh bread, to dip in the sauce, mmmmmm. these are t me the best vegan stuffed veggies. Enjoy!