Prima zi de cresa, primele emotii, prima zi in care nu am avut stare si nu am putut nici sa mananc. Desi inceputul a fost promitator si Ilinca nu m-a bagat in seama dupa ce a vazut copiii si jucariile, inima mea de mama tot cat un purice a fost azi :) A trebuit sa fac ce ma relaxeaza pe mine cel mai mult, adica sa gatesc :))) Aceste batoane raw Nutella sunt ceva de vis, sanatoase, usor de facut, din doar 3 ingrediente. Do you love me or do you love me? :)

Ingrediente (10 buc):

  • 200g curmale fara samburi
  • 100g alune de padure crude
  • 3 lg cacao

Maruntim in robotul de bucatarie ingredientele pana obtinem o compozitie lipicioasa pe care o presam intr-o casoleta patrata (15 cm) tapetata cu folie alimentara, nivelam bine suprafata cu o spatula si o introducem in congelator pana se intareste. Taiem batoanele frumos si le savuram :) Se pastreaza in frigider. Pofta mare!

ENGLISH VERSION

First day at the daycare and I was so emotional I couldn’t find my place all day long and had to do what relaxes me the most: cook! :))) You’ll love me for these raw Nutella bars, they’re amazing, super tasty, healthy, fast and made from 3 ingredients :)

Ingredients (10 pcs):

  • 200 g pitted dates
  • 100 g raw hazelnuts
  • 3 tbsp raw cocoa

Process all the ingredients in the food processor until you get a sticky mixture, press it onto the bottom of a square pan (15 cm), level the surface and place it in the freezer to set. Cut the bars and enjoy :) Store in the fridge.

4 Comments on Batoane raw Nutella / Raw Nutella bars

    • Multumesc frumos, Cristina! Da, e cam greut, dar prima zi a fost un succes, sper s-o tinem tot asa :) Doamne ajuta! Pupici multi si o seara frumoasa! <3

  1. Buna Madalina,
    Am facut si eu aceasta reteta, am respectat proportiile. A iesit tare gustoasa dar foarte foarte moale. Intr-adevar am hidratat curmalele cum eram obijnuita la alte retete dar am pus mai multe alune. Sa fie asta cauza? In congelator recunosc ca nu l-am lasat mai mult de 4 ore.

    • Buna Larisa, eu nu am hidratat curmalele, cu siguranta hidratandu-le a iesit mai moale compozitia. Nu e problema, se rezolva tinand compozitia in congelator pana se intareste si pot fi taiate batoanele :) Pofta mare!

Lasă un răspuns