Un aperitiv raw vegan care va va cuceri pe loc: branza de caju. Este atat de cremoasa, aromata si absolut grozava pe paine de casa calda, cu legume proaspete si ceapa verde… Yummmm! :)
Ingrediente:
- 200g caju hidratat (minim 2h)
- 1 catel de usturoi
- sucul de la 1 lamaie
- 2 lg ulei de masline
- 2 lg fulgi de drojdie inactiva
- 50-75ml apa plata (sau in functie de consistenta dorita)
- sare dupa gust
- 1/2 legatura de marar
Introducem in blender ingredientele lichide: apa, sucul de lamaie si uleiul de masline, apoi restul ingredientelor. Mixam bine, mai adaugam putina apa daca dorim o consistenta mai fluida si sare dupa gust.
La final impartim compozitia in 2 parti, in una incorporam mararul tocat marunt, iar pe cealalta o savuram simpla :) Pofta mare!
ENGLISH VERSION
A raw vegan appetizer that you’ll love: cashew cheese. it’s so smooth, creamy and absolutely delicious on warm homemade bread, with fresh vegetables and spring onions… Yummmm! :)
Ingredients:
- 200 g cashew (soaked for at least 2h)
- 1 clove of garlic
- juice from 1 lemon
- 2 tbsp olive oil
- 2 tbsp inactive yeast flakes
- 50-75 ml water (or as to desired consistency)
- salt to taste
- 1/2 bunch of dill
Pour the liquid ingredients in the blender: water, lemon juice and olive oil, then add the rest of the ingredients. Blend well, add a little more water if you like a more fluid consistency and salt to taste. In the end divide the mixture in 2 parts: incorporate the chopped dill in on and leave the other one plain :) Enjoy!
Foarte reusita reteta, am incercat-o si e de minune!
Hello,
Curiozitate: de ce fulgi de drojdie?
Multumesc.
Buna Paula, fulgii de drojdie inactiva dau un gust fantastic de branza :) Try it! Pupici
Ce sunt fulgii dd drojdie inactivi?
Buna Gina, ai aici detalii despre fulgii de drojdie inactiva https://madeline.ro/recommends/drojdie-inactiva/ Se folosesc in mancaruri sarate, au o aroma de branza si au si beneficii nutritionale :) O zi frumoasa!
Jos pălăria pentru rețete și, mai ales, pentru opțiunea de descărcare a lor în format pdf.
Multumesc frumos!