Dacă vreți să introduceți pe furiș mai multe legume în alimentația celor dragi, iată o rețetă perfectă: brioșe cu ciocolată și dovlecei :) Dovleceii dau o textură ușor umedă brioselor, iar rezultatul final e unul delicios, nimeni nu va avea nimic de comentat :) Low carb, fără gluten, fără zahăr rafinat, lactate sau cereale.
Ingrediente (12 brioșe):
- 60g făină de cocos
- 30g cacao
- 1/2 lgț bicarbonat de sodiu
- 1/2 lgț praf de copt
- 100g xylitol*
- 5 ouă
- 1/2 lgț pudră de vanilie
- 2 lg ulei (de cocos)
- 250g dovlecei rași (1 dovlecel măricel)
- 50g
Amestecăm într-un bol făina de cocos, pudra de cacao, bicarbonatul, praful de copt și vanilia. Separăm ouăle, batem albușurile spuma, adăugăm apoi xylitolul (sau îndulcitorul preferat). Batem până obținem o bezea fină.
Adăugăm gălbenușurile și uleiul, micșorăm viteza mixerului și le încorporăm și pe ele. Adăugăm ușor cu o spatulă și amestecul de făină în 2 tranșe, amestecând cu grijă.
La final încorporăm dovlecelul ras (pe răzătoarea mare, fără să îl scurgem) și ciocolata tocată cubulețe. Împărțim cu o lingură de înghețată compoziția în 12 forme de silicon pentru brioșe (eu le-am făcut și în forme din hârtie și s-au prins :)). Coacem brioșele cam 25-30 de minute la 170C, până trec testul scobitorii. Enjoy!
Brioșe cu ciocolată și dovlecei făcute în forme de silicon
ENGLISH VERSION
If you want to sneak veggies in your loved ones daily menu, here’s a perfect recipe: chocolate zucchini muffins :) The zucchini gives the muffins a moist wonderful texture and the result is so delicious no one will have any comments :) Low carb, gluten, grain, refined sugar and dairy free.
Ingredients (12 muffins):
- 60 g coconut flour
- 30 g cocoa
- 1/2 tsp baking soda
- 1/2 tsp baking powder
- 100 g xylitol (or favorite sweetener)
- 5 eggs
- 1/2 tsp vanilla extract
- 2 tbsp (coconut) oil
- 250 g grated zucchini (1 large)
- 50 g dark chocolate chips (sugar-free)
Mix the coconut flour, cocoa, vanilla, baking powder and baking soda. Separately, whisk the egg whites until they double in size, then add the sweetener. Beat until you get a lovely meringue. Add the egg yolks and oil, lower the mixer speed and mix until incorporated.
Fold in the dry mixture in 2 batches, gently. In the end fold in the grated zucchini (not drained) and chopped chocolate. Spoon the mixture in 12 silicone muffin cases and bake for 25-30 min at 170 C, until a skewer inserted in the center comes out clean. Enjoy!