Budincă de brânză de vaci și griș: Un desert super ușor de făcut, gustos și hrănitor pentru cei mici (dar și mari), din doar câteva ingrediente naturale pe care le aveam în casă. Teo a servit-o cu zmeură și iaurt, noi cei mari cu dulceață :) Suuuuper bună și nu are cum să nu vă iasă, neapărat să încercați rețeta :) Vă invit să vizionați AICI și rețeta video :)
Ingrediente:
- 1 kg de brânză de vaci
- 4 ouă
- 5 lg griș* (50g)
- coaja rasă de la 1 lămâie bio
- 2-3 lg miere* (opțional)
- 1/2 lgț pudră de vanilie
- 100g stafide și merișoare deshidratate
Punem în bolul mixerului brânza de vaci (am folosit o găletușă de brânza de vaci cu 6% grăsime), ouăle, mierea (sau îndulcitorul dorit, se poate omite), vanilia. Batem cu mixerul bine până la omogenizare.
Adăugăm grișul (se poate face și cu griș fără gluten), coaja rasă de lămâie, stafidele și merișoarele (NU confiate, acestea sunt îndulcite doar cu suc de mere). Încorporăm tot în amestec, apoi turnăm compoziția într-o tavă (15*22 cm) unsă cu puțin ulei. Coacem budinca aprox 40 de min la 170C, până se rumenește frumos și mai tremură fff puțin în centru când zgâlțâim ușor tava :))
Lăsăm budinca să se răcească bine de tot, apoi o tăiem cuburi. Eu am tăiat-o prea calda și nu s-a tăiat prea frumos… Dar e suuuper bună această budincă de brânză de vaci și griș, poftă mare!
*Omiteți mierea pt copii sub 1 an. Varianta fără gluten: folosiți un griș fără gluten, ca acesta.
ENGLISH VERSION
A super easy, tasty and nutritious dessert for the little ones (and not only): Cottage cheese semolina pudding. Teo ate it with yogurt and raspberries, we ate it with preserve :) SO yummy and easy, it cannot go wrong, you’ve got to try it :)
Ingredients:
- 1 kg cottage cheese
- 4 eggs
- 5 tbsp semolina (50 g)
- grated zest of 1 organic lemon
- 2-3 tbsp honey (optional)
- 1/2 tsp vanilla powder
- 100 g raisins and dried cranberries
Mix the cottage cheese (6% fat), eggs, honey (or other natural sweeten, but you can skip it), vanilla. Beat until smooth. Add the semolina (you can use a gluten free one), grated lemon zest, raisins and dried cranberries (not candied ones).
Fold them in the batter, then pour into a pan (15*22 cm) that has been greased with a little oil. Bake for about 40 min at 170 C, until lovely golden brown and just a little jiggly in the center :) let it cool, then cut into cubes, I cut mine too hot and the squares weren’t too pretty. BUT it’s a damn delicious pudding, enjoy!