Un desert fara zahar simplu, cremos, cu ciocolata si DELICIOS! Budinca de ciocolata keto. Am folosit gama Secretele Ramonei care este absolut geniala! Ciocolata, unturi de nuci si creme delicioase fara zahar, indulcite natural cu Green Sugar, cu ingrediente putine, de calitate si la un pret rezonabil, iar unele au un nr mic de carbohidati, aveti detalii mai jos*. Recomand cu drag intreaga gama, o gasiti aici, eu una sunt „abonata”, imi comand constant :)

Ingrediente (6 portii):

Mixam ouale intregi cu indulcitorul. Separat incalzim pe foc intr-o craticioara smantana lichida, vanilia si romul, adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam pana acestea se dizolva.

Turnam inceeet amestecul de oua peste smantana fierbinte, mixand bine de tot cu telul pana compozitia e omogena. Intr-o tava adanca asezam formele ramekin, umplem tava cu apa calda pana la jumatatea formelor. Turnam crema de ciocolata in forme. Mie mi-au iesit 6 forme, insa depinde de dimensiunea vaselor ramekin.

Coacem totul 1 ora la 170C, apoi le lasam sa se raceasca si le servim direct din ramekinuri, cu unul din unturile Ramonei sau frisca fara zahar, ciocolata rasa deasupra, orice va place :) Pofta mare!

*Iata ce produse din gama Secretele Ramonei au un numar mic de carbohidrati per 100g:

**Smantana lichida fara caragenan am gasit pana acum doar aceste 3 sortimente: Laptaria cu Caimac, Sanlacta, Artesana si Ken Nata (cu 35% sau 38% grasime, se cumpara doar online). Daca ati mai descoperit vreun alt brand, dati-mi de stire :)

ENGLISH VERSION

A simple, creamy, sugar free, chocolaty dessert that is super delicious! Keto chocolate custard.

Ingredients (6 servings):

  • 500 ml heavy cream
  • 100 g sugar free dark chocolate
  • 70 g erythritol
  • 3 eggs
  • 1 tsp vanilla extract
  • 1 tsp rum essence
  • sugar free almond butter for serving

Mix the whole eggs and sweetener until foamy. Separately bring to a boil in a saucepan the heavy cream, vanilla and rum, add the chopped chocolate and mix until dissolved.

Pour the egg mixture slowly over the cream mix, constantly stirring well with a whisk, until the mixture is smooth and creamy. Arrange 6 ramekins on a deep baking dish and pour hot water until half the size of the ramekins.

Pour the chocolate cream in the ramekins and bake for 1 hour at 170 C. Let them chill well, then serve straight from the dishes, with peanut butter, whipping cream or grated chocolate. Enjoy!

Lasă un răspuns