Chifle keto cu crema de branza. Am pentru voi o reteta noua de mini chifle keto pufoase, cu consistenta de paine alba si gust de branza :) Sunt bune pentru orice mini sandvis aperitiv pentru petreceri (cand vom avea voie din nou :)) Putem pune pe ele diverse gen: guacamole, salata de vinete, pasta de masline, somon afumat, icre, zacusca etc. Foarte gustoase si dragalase! :D

Ingrediente:

  • 200g crema de branza
  • 40g unt topit
  • 40ml ulei de masline
  • 50ml smantana lichida
  • 3 oua
  • 110g izolat proteic din zer (gasiti aici)
  • 1/2 lgt praf de copt
  • 1/2 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lgt sare
  • 1/2 lgt guma xantan
  • 1 lg seminte de susan

Se fac super simplu: batem cu mixerul ouale, crema de branza, untul topit, uleiul de masline si smantana lichida. Adaugam apoi ingredientele uscate (mai putin semintele de susan) si mixam bine pana la omogenizare.

Pulverizam formele de silicon (puteti folosi orice forme de silicon aveti) cu ulei de masline si turnam compozitia, presaram seminte de susan deasupra si apoi coacem chiflele la 170C timp de 30 de min. Atat :) Pofta mare!

*Din aceste cantitati mi-au iesit 24 de mini chifle si 4 bagels (covrigi facuti in forma de silicon pentru gogosi). Iata mai jos ce dragut arata un platou cu mini sadvisuri :) Reteta inspirata si adaptata de aici.

ENGLISH VERSION

I discovered a cool keto cream cheese roll recipe, they are fluffy and have consistency of white bread, with a cheesy taste :) They are just perfect for sliders at parties, topped with: guacamole, fish roe, eggplant spread, olive paste, smoked salmon etc… So cute and tasty :D

Ingredients:

  • 200 g cream cheese
  • 40 g melted butter
  • 40 ml olive oil
  • 50 ml heavy cream
  • 3 eggs
  • 110 g whey protein powder
  • 1/2 tsp baking powder
  • 1/2 tsp baking soda
  • 1/2 tsp salt
  • 1/2 tsp xanthan gum
  • 1 tbsp sesame seeds

Super simple: using a mixer, beat the eggs, cream cheese, melted butter, olive oil and heavy cream. then add the rest of the dry ingredients (except the sesame seeds) and mix until well combined.

Spray silicone molds with olive oil and pour the batter into the molds, Sprinkle sesame seeds on top and bake for 30 min at 170C, until golden brown. From these quantities I got 24 small rolls and 4 bagels. Enjoy!

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *