Astazi facem ciocolata alba raw, super sanatoasa si naturala, cu unt de cacao ca la mama ei :) Este absolut delicioasa si o net superioara ca gust si calitate celei din comert. I
Ingrediente:
- 100g unt de cacao
- 50g faina de cocos (atentie, NU fulgi de cocos rasniti)
- 4 lg sirop de agave
- 1/4 lgt pudra de vanilie
- topping: fistic, goji, alune de padure, fulgi de migdale etc (optional)
Topim untul de cacao la bain-marie, apoi il punem intr-un bol si adaugam faina de cocos, siropul de agave si pudra de vanilie. Amestecam bine de tot cu un tel; vom obtine o compozitie tare fluida, nu va speriati :)
Apoi avem 2 variante: fie folosim forme de silicon speciale pentru ciocolata (gasiti la Kitchen Shop), fie turnam compozitia intr-o tava micuta dreptunghiulara tapetata cu folie alimentara si presaram fructe uscate si nuci tocate deasupra.
Daca vrem, dar arata mai frumos asa :) Introducem ciocolata in frigider pana se intareste. Eu nu am mai avut rabdare si am pus-o in congelator :) Pofta mare!
ENGLISH VERSION
Today we’re making raw white chocolate, super healthy and natural, with cacao butter, the real deal :) It’s absolutely delicious and so much better than any store bought chocolate.
Ingredients:
- 100 g cacao butter
- 50 g coconut flour (NOT ground coconut flakes)
- 4 tbsp agave syrup
- 1/4 tsp vanilla powder
- topping: pistachio, goji berries, hazelnuts, almond flakes etc. (optional)
Melt the cacao butter over a bowl of hot water, then put it in another bowl and stir in the coconut flour, agave and vanilla. You’ll get a very fluid texture, don’t worry :)
Then you have 2 options: either use chocolate silicon molds or pour the mixture in a small rectangular tray lined with clingfilm and sprinkle chopped nuts and dried fruit on top. If we want to, but it’s prettier like this :) Place the chocolate in the fridge to set. I couldn’t wait so I put it in the freezer :) Enjoy!
o nebunie ciocolata asta! am adunat in timp multe reteta de cioco raw si le-am incercat pe toate…asa ca asta urmeaza! multumesc!
Cu mare drag! :)
Foarte bine arata! Trebuie sa o incerc cat mai curand!
Numai bine !
Multumesc frumos, Daniela! :) Sa-mi spui cum ti s-a parut!
Am amestecat cu mixerul și am stricat tot.untul a rămas separat de faina și siropul de agave. Specifica pentru cei care nu au timp ca mixerul nu trebuie folosit.maine încerc cu telul clasic.
Draga Claudia, imi pare rau ca nu ti-a iesit, dar eu am specificat clar ca am folosit telul in reteta, nu stiu unde ai vazut tu mixer :) Uite un filmulet care te poate ajuta https://www.youtube.com/watch?v=m4wxt8lGssY O zi frumoasa!
Buna, probabil nu ai folosit faina de cocos ci cocos ras. Am facut acelasi lucru (desi am mai macinat cocosul in rasnita) si compozitia nu s-a legat chiar daca nu am folosit mixerul.
Astept oricum rezultatul. Inca e la rece! :)
Buna Otet, multumesc pentru completare, intr-adevar cocosul rasnit NU e acelasi lucru cu faina de cocos. Faina de cocos din comert e ca o pudra, are cu totul alta consistenta. Am facut si eu greseala asta la alta reteta :) O zi frumoasa!
Eu în general consider ca nu poți amesteca bine o compoziție cu un tel clasic deaceea am apelat la mixer.
Am inteles, ok :) O zi frumoasa!
Am folosit făină. Intre timp am citit un articol despre siropul de agave.Se pare ca e sintetic.La fel și siropul de arțar.am înțeles că xylitolul și ștevia sunt singurii îndulcitori cu adevărat naturali.
Am inteles, multumesc pentru informatie, Claudia! O zi frumoasa!
Un mare wow! Banuiesc ca si gustul este pe masura!
Am facut si eu azi ciocolata si e f gretoasa. :( zici ca mananci unt de cacao gol. Ma asteptam sa iasa supercalifragilistica. Sunt dezamagita. :(
Irina, imi pare rau ca nu ti-a placut… :( E adevarat ca gusturile nu se discuta.
Am preparat si eu bomboane de ciocolata alba conform acestei retete. :)
Intr-adevar, sunt greu de consumat… se simte untul de cacao, dar eu una m-am bucurat. Nu le-am devorat pe toate odata :))) !
Am mancat aceste bomboane cu masura.
Ma bucur ca ti-au placut! :) Da, pai cu masura se papa deserturile raw, ca’s fff consistente :) O zi frumoasa!
De obicei la reteta de ciocolata folosesc ulei de cocoos nu unt de cacao.Oare la aceasta reteta pot folosi la fel sau e musai unt de cacao?
Mariana, cred ca poti folosi, insa gustul e total diferit, poti incerca si sa-mi spui si mie cum a iesit :)