De data aceasta iarna chiar ne-a luat prin surprindere! :)) Asa ca am recurs la kit-ul de „comfort food” in caz de zapada: ciocolata calda cremoasa. Intr-o varianta vegana delicioasa :)
Ingrediente (2 portii):
- 500ml lapte de migdale
- 2 lg cacao
- 80g curmale fara samburi
- 2 lg sirop de artar
- 1/2 lgt scortisoara
- 1 praf de sare
- frisca de cocos pentru decor
Incalzim pe foc laptele, siropul de artar, un praf de sare si pudra de cacao, amestecand bine pana se dizolva aceasta din urma. Turnam compozitia in blender, adaugam curmalele si scortisoara si procesam bine de tot.
Cand avem un lichid cremos omogen, il punem din nou in ibric pe foc si incalzim pana la temperatura dorita, adica fierbinte :) Decoram cu frisca de cocos si putina scortisoara pudra. Pofta mare!
ENGLISH VERSION
This year winter really did surprise us! :)) So I used the „comfort food” emergency kit in case of snow: creamy hot chocolate. In a vegan delicious version.
Ingredients (2 servings):
- 500 ml rice milk
- 2 tbsp cacao
- 80 g pitted dates
- 2 tbsp maple syrup
- 1/2 tsp cinnamon
- 1 pinch of salt
- coconut whipped cream for decorating
In a small saucepan heat up the milk, maple syrup, a pinch of salt and the cocoa powder until it’s dissolved. Pour the mixture in the blender, add the dates and cinnamon and process really well.
When you get a creamy liquid, heat it again in the saucepan and bring to the desired temperature, hot that is :) Decorate with coconut whipped cream and sprinkle some cinnamon on top. Enjoy!
Buna, Madalina. Am incercat ciocolata asta si e foarte gustoasa! Dar am facut o mica schimbare: am amestecat dintr-o data toate ingredientele si le-am dat prin mixer, apoi am pus pe foc. (In lipsa de sirop de artar, am folosit miere, dar nu am incalzit peste 40 de grade.)
Buna, Monica, ma bucur ca ti-a placut ciocolata calda! Bineinteles ca se poate si cum ai procedat tu, sunt atatea variante, dar eu pun pe blog cum fac eu la reteta respectiva :) E foarte bine sa improvizezi, asa fac si eu :) O seara frumoasa!