Aceasta reteta este de la si pentru bunica mea, care ne-a parasit in aceasta primavara, dar eu si Ilinca ne uitam in fiecare seara spre cer si ii spunem noapte buna, ca ne e tare dor de ea :) Imi facea ciocolata de casa cand eram mica si mi se parea cel mai bun dulce din LUME. Asa ca azi am reinterpretat reteta ei draga, la provocarea Edulcorem #NostalgieFaraZahar, pentru ca ce poate fi mai nostalgic decat dulcele pe care ti-l pregatea cu atata drag bunica?… Mama O, am facut ciocolata ta, insa fara zahar! :) Am mancat-o cu nostalgie si ganduri frumoase catre tine, stim ca zambesti acolo sus.

Ingrediente:

Punem pe foc intr-o craticioara nonaderenta indulcitorul Edulcorem si 120ml apa, amestecand pana se dizolva. Adaugam untul, vanilia si romul si amestecam pana se topeste untul.

Cernem pudra de cacao si laptele praf si le adaugam si pe ele, amestecam energic cu un tel pana la omogenizare, apoi incorporam nucile si alunele de padure.

Tapetam o forma de chec cu folie alimentara, turnam ciocolata si o introducem in frigider cam 2 ore sau pana se intareste si poate fi taiata cuburi frumoase :) Pofta mare la nostalgie dulce!

***

Ce pot sa ca spun, Edulcorem STEVIA este noua mea iubire :))) Adica un indulcitor 100% natural din Stevia Rebaudiana si Eritritol, cu ZERO calorii și ZERO indice glicemic. Este stabil termic, NU are gust amarui, ca alti indulcitori iar alt lucru foarte tare este ca are un excelent raport calitate-pret, fiind creat tocmai pentru cei care au restrictii alimentare (diabeticii de exemplu), dar isi doresc dulciuri sanatoase la pret accesibil! :) Si pate fi folosit in orice desert, creme, torturi, inghetate, briose, bauturi and so on. E genial, mi-am facut un mare stoc in camara :)))))

*Pentru varianta keto/low carb folositi lapte praf de cocos, gasiti aici.

ENGLISH VERSION

This recipe is for my grandmother, who left us this spring, but Ilinca and I watch the sky every night and tell her good night and how much we miss her :) he used to make the best chocolate, growing up as a kid, I thought that was the best dessert in the world. Today I remade her recipe in a healthier way, without sugar. Grandma, I made your chocolate, ate it while thinking of you and all those beautiful memories, knowing you smile to us from up there :)

Ingredients:

  • 250 g milk powder / coconut milk powder*
  • 150 g butter 80%
  • 140 g erythritol sweetener
  • 4-5 tbsp cocoa
  • 1-2 tsp rum essence
  • 1 tsp vanilla extract
  • 100g walnuts and hazelnuts

Place the sweetener and 120m water in a saucepan over medium heat, stir until dissolved. Add the butter, vanilla and rum and mix until the butter melts.

Sift the cocos and milk powder, add them too and mix well with whisk until smooth and creamy. Fold it the walnuts and hazelnuts. Line a pound cake pan with cling film, pour the chocolate in it and place in the fridge for about 2 hours or until it hardens enough to be cut nicey. Enjoy!

Print Friendly, PDF & Email

6 Comments on Ciocolata de casa fara zahar / Sugar free homemade chocolate

  1. Am făcut-o aseară. Azi o gustăm.
    A ieșit super bine ca și consistență. Nu am avut alune, fetele nu au vrut nuci dar am pus fulgi de migdale.
    O zi de sărbătoare frumoasă să aveți!

    • Buna Oana, zaharul brun e o idee mai putin dulce, dar aproximativ tot pe acolo, poti incerca “pe gustatelea” :) Pupici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *