Am pentru voi o reteta inedita de clatite cu malai. Suna interesant, nu? :) Si cum clatitele parca nu prea merg fara sirop, vreau sa va prezint o noua descoperire de-a mea, este vorba de niste siropuri naturale facute doar din mere, struguri si roscove. Sweet Freedom se numesc :) Sunt vegane, au un procent de fructoza foarte mic si sunt absolut delicioase. Eu am folosit varianta dark, mai exista si original sau cu ciocolata. Le gasiti aici :)
Ingrediente:
- 8 lg malai
- 3 lg faina fara gluten
- 1 ou batut
- 3 lg ulei de cocos
- 2 lg sirop de agave
- 250ml lapte de migdale
- 1 lgt otet
- 1/2 lgt praf de copt
- ulei de cocos pentru uns tigaia
- sirop Sweet Freedom si fructe pentru servit
Punem intr-un bol ingredientele uscate si le combinam usor cu o lingura, apoi le adaugam si pe cele lichide. Amestecam cu un tel, iar cand compozitia e omogena si destul de fluida, turnam din ea cu polonicul intr-o tigaie incinsa si unsa cu putin ulei de cocos.
Cand incep sa apara bule si suprafata clatitelor pare uscata (1-2 min), le intoarcem cu o paleta si le rumenim si pe partea cealalta. Nu turnam o cantitate prea mare de compozitie pentru ca sunt destul de fragile.
Eu am folosit o forma de silicon cu inimioare :) Le stropim din belsug cu sirop si eventual presaram si fructe pe ele, ca sa arate cat mai artistic :) Delicioase!
*Reteta inspirata si adaptata de aici
ENGLISH VERSION
I have a very special recipe for you: cornmeal pancakes. Sound interesting, right? :) And because pancakes just don’t go without syrup, I want to show you my latest discovery, some natural syrups made only from apples, grapes and carob. Sweet Freedom is their name :) They’re vegan, low in fructose and absolutely delicious. I used the dark version, but you also have original or chocolate syrup.
Ingredients:
- 8 tbsp cornmeal
- 3 tbsp gluten-free white flour
- 1 egg, beaten
- 3 tbsp coconut oil
- 2 tbsp agave syrup
- 250 ml rice milk
- 1 tbsp vinegar
- 1/2 tsp baking powder
- coconut oil for greasing the pan
- Sweet Freedom syrup and fruit for serving
Put all the dry ingredients in a large bowl and gently combine them, then add the wet ones as well. Whisk the mixture until it’s smooth and relatively thin, then pour a small amount into a pan greased with a little olive oil.
When the pancake’s surface looks dry and with bubbles, flip on the other side. Repeat until you have enough pancakes :) Don’t pour too much dough, because the pancakes are fragile and they might break. Drizzle lots of syrup over them and serve with fruits, to look as cute as possible :) Delicious!
Eu folosesc ca topping asta:http://www.adiograsime.ro/magazin/budinca-umplutura-gem/topping-ciocolata-fara-zahar-carbohidrati-redusi-detalii.html
Are mai putine calorii si mult mai putine carbohidrati.Probabil ca nu e la fel de sanatos,dar eu vreau sa slabesc asa ca,e musai sa numar caloriile in acest fel:)) De altfel,e chiar bun toppingul,daca vrei sa-l incerci vreodata:) Am mai avut si de la Walden Farms sirop de cioco,dar e incredibil de acru.Cica cel de caramel e mai ok.
Claudia, eu ma axez mai mult pe ingrediente naturale si nu pe numarat calorii… De la Walden am folosit deocamdata doar din acesta Dark, si imi place mult, are gust de zahar brun :)
Da,stiu,si esti asa de norocoasa!:)
:)
O sa vezi ca daca alegi doar alimente naturale si neprocesate, organismul isi ia atat cat are nevoie si tendinta de a manca in exces e foarte mica ;)