Cornuri pufoase umplute cu ciocolata. Am pentru voi o reteta de comfort food, mama, mamaaaa, deci aceste cornuri sunt ceva de vissss, zici ca acum le-ai cumparat de la patiserie: pufoase, crocante putin la exterior si cu miezul moale si pufos ca un norisor, iar umplutura e o sarlota densa de ciocolata facuta in casa suuuper delicioasa. Deci daca aveti drojdie these days si va e pofta de ceva BUN si pufos, ati nimerit bine :))

Aluat (16 cornuri):

  • 500g faina
  • 25g drojdie proaspata (sau 10g drojdie uscata)
  • 150ml smantana lichida + 50ml lapte
  • 100g unt topit
  • 100g zahar
  • 1 pliculete de Green Sugar vanilat
  • 2 oua
  • 1 lg extract de vanilie
  • 1 lgt esenta de rom
  • 1/2 lgt sare

Crema de ciocolata:

Punem intr-un bol 3 linguri de apa calduta, drojdia, 2 linguri de faina si 2 de zahar. La aluat am folosit zahar ca sa iasa super pufoase cornurile, la crema am folosit indulcitor sa mai dreg busuiocul :))) Lasam amestecul 10-15 min sa faca bule.

Incepem sa framantam la mixerul cu bol (cu carligul pentru aluat), adaugam intai jumatate din faina, apoi alternativ restul de faina si smantana lichida, laptele, untul topit si racit, ouale batute spuma cu zaharul, vanilia, sarea si romul.

Framantam bine totul cam 10 min, pana aluatul e neted si elastic, putin lipicios. Il transferam pe o suprafata pudrata cu faina, ii dam o forma rotunda si il punem la dopsit intr-un bol uns cu ulei, cu folie alimentara deasupra.

Intre timp preparam crema, punem toate ingredientele intr-o craticioara pe foc si amestecam bine pana la omogenizare, fierbem crema la foc mic pana se ingroasa. O turnam intr-un bol, o lasam sa se raceasca putin, apoi punem folie alimentara deasupra, pentru a nu forma crusta.

Dupa 1 ora de dospit impartim aluatul in 2 bile. Intindem fiecare bila cu sucitorul intr-un cerc mare si il taiem in 8 triunghiuri egale. Punem cate o lingurita plina de crema si rulam cornurile.

Le asezam pe tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu galbenus si le coacem 30 de min la 170C, pana se rumenesc frumos. Se umfla muuult in cuptor si sunt geniale, pofta mare la cornuri pufoase umplute cu ciocolata! :)

*Baby friendly: omiteti zaharul din aluat si le umpleti cu magiun fara zahar sau nuca macinata. Sau ambele :) Kid friendly: folositi carob in loc de cacao.

ENGLISH VERSION

Coming soon… :)

Print Friendly, PDF & Email

3 Comments on Cornuri pufoase umplute cu ciocolata / Fluffy chocolate croissants

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *