Print Friendly, PDF & Email

Cumplita situatie in vecinatatea tarii noastre, nici nu am cuvinte despre acest razboi ireal si dramele atator oameni nevinovati, mi se rupe sufletul. M-am gandit sa contribui cu ce stiu eu sa fac mai bine, adica sa fac research si sa centralizez informatiile… Iata mai jos ce am gasit eu despre cum poti ajuta refugiatii din Ucraina si organizatii foarte cunoscute unde puteti sa faceti donatii, pe site-urile oficiale (Crucea Rosie, Unicef Romania etc). Dati click pe imagini pentru a fi redirectionati catre siteurile respective.

Platforme si grupuri

Platforma guvernamentala Impreuna Ajutam Mai Mult, aveti AICI si pe imagine linkul ce va trimite catre formularul Google pe care sa il completati cu ajutorul pe care il puteti oferi pentru a fi centralizat: Bunuri materiale (ex. generatoare, corturi, solutii de iluminat, etc), Servicii, Produse alimentare, Spatii cazare, Facilitati, Transport, Altele:

Pe platforma Refugees.ro puteti oferi/cauta ajutor, pe harta sunt centralizate oferte de: cazare, alimente, transport, servicii medicale, produse medicale, locuri de munca si alte servicii.

A fost lansata si Platforma de informare si sustinere Dopomoha.ro de catre Code 4 Romania, in limbile Romana, Engleza, Ucraineana si Rusa:

Grupul de Facebook Uniti pentru Ucraina are peste 200.000 de membri, exista multe cereri si oferte de ajutor, AICI

Si in Grupul de facebook Voluntari in Europa se ofera ajutor, il gasiti aici

Unde poti face donatii

Puteti face donatii pe siteul Crucea Rosie Romania AICI, ei si strang produse si fac pachete pentru refugiati in toate filialele Crucea Rosie din tara, aveti AICI lista lor + harta.

Puteti face donatii pe siteul Salvati Copiii Romania aveti AICI siteul:

Puteti face donatii prin Unicef Romania, aveti linkul AICI:

Si Emag se alatura Crucii Rosii Romania prin posibilitatea de a face donatii direct pe siteul Emag:

In 53 de magazine Lidl din 25 de localitati (aveti aici lista lor) puteti dona in urnele special amenajate urmatoarele produse: apa si sucuri de fructe, compoturi și conserve, mancare pentru bebeluși, seminte, nuci, alune, fructe uscate, produse de patiserie ambalate, produse tartinabile, dulciuri ambalate, produse de igiena pentru adulti si bebelusi. Produsele care pot fi donate sunt semnalizate la raft, in magazinele Lidl. 

Adi Hadean gateste pentru refugiatii ucraineni prin campania Solidar Social, poti ajuta printr-un sms la 8845 cu textul „SOLIDAR”, donatii in cont sau prin Paypal, detalii aici si pe linkul imaginii:

Asociatia Maria Holtzhauser colecteaza: alimente de baza (faina, malai, zahar, ulei, paste, orez, conserve de orice tip, bulion, biscuiți, cereale, etc.), paturi si saltele, aveti AICI detaliile ultimului necesar si toate locatiile in care se pot aduce donatiile.

MadalinaPreda.ro si-a pus la dispozitie casa parintilor ei din Bucuresti, pentru a adaposti 3 femei si 6 copii din Ucraina. Tot in aceasta casa, de zile intregi, fara oprire, Madalina primeste, sorteaza donatii si le trimite celor aflati in nevoie. Aveti aici reportajul Observator, urmariti-o pe Instagram pentru update-uri cu produsele de care au nevoie (este ajutata si de: Eli Neicut, Ana Novic, Aluziva, Denisa Radu & others).

Puteti dona si catre Asociatia Aluziva, a strans deja 60.000lei de sambata (26.02.2022) pana azi (01.03.2022) si pregateste o casa mare din Adunatii Copaceni ce poate adaposti 10 familii de refugiati, aveti aici postarea; iata aici cate au facut :)

Asociatia ANAID (Buc) aduna pentru refugiati: imbracaminte, incaltaminte, paturi si obiecte de igiena. Aveti AICI postarea lor cu ultimul necesar actualizat si cu programul de donatii; asteapta donatii zilnic in centrul de donare din Piata George Cosbuc între orele 10:00 – 20:00. Si pe Iqads aici articolul despre ajutorul si eforturile lor.

Asociatia Accept (Buc) primeste donatii (saci de dormit, pături, mancare neperisabila, produse de igiena personala, tampoane & absorbante, masti și medicamente – Paracetamol, Bufren, vitamina C, sirop raceala si gripa pentru copii) la Casa Accept din str. Lirei 10, Sector 2, București; L -V: 9 – 17.

Cei de la Asociatia Caradja Cantacuzino (Buc) primesc produse pentru refugiati la adresa The Fool Club, Calea Victoriei 118, aveti pe imagine linkul postarii (Later edit mometan donatiile asociatiei sunt stopate, detalii aici)

Stiu ca sunt doar cateva (sunt MULTE puncte de colectare ajutoare in tara, sunteti minunati!), voi completa ulterior articolul cu alte metode de ajutor descoperite. Va rog sa imi trimiteti orice informatie verificata aveti. Puteti distribui articolul pentru ca informatia sa ajunga la cat mai multa lume. Cum poti ajuta refugiatii din Ucraina

Love, not war!

*Credite foto aici

Lasă un răspuns