Dragilor, v-am pregatit niste fursecuri tari de tot! Aveti nevoie doar de 2 ingrediente, ce ziceti de asta? :) Fursecuri cu banane si cocos. Simple, delicioase, grozave atat pentru cei mici cat si pentru cei mari. Pun pariu ca nu va gandeati ca niste fursecuri delicioase se pot face atat de usor :)
Ingrediente (12 buc):
- 2 banane coapte
- 100g fulgi de cocos
Pasam bananele cu o furculita sau cu blenderul, apoi amestecam pasta obtinuta cu fulgii de cocos. Omogenizam bine totul si modelam fursecurile: impartim compozitia in 12 bilute egale pe care le aplatizam cu o spatula.
Eu am folosit si un pahar de plastic pentru a le da o forma egala :) Asezam fursecurile pe o tava tapetata cu hartie de copt si le coacem la 170C cam 20 de min sau pana se rumenesc putin pe margini. A fost greu? :) Pofta mare!
ENGLISH VERSION
My darlings, I prepared a super recipe for you! All you need are 2 ingredients, what do you say about that? :) Banana coconut cookies. Simple, delicious, great for everyone. I bet you didn’t think some tasty cookies could be made so easily :)
Ingredients (12 pcs):
- 2 ripe bananas
- 100g coconut flakes
Puree the bananas with a fork or blender, then mix the paste you obtain with the coconut flakes. Mold the mixture into 12 even balls and flatten them with a spatula. Place the cookies on a tray lined with baking paper and bake them at 170 C for about 20 min or until they turn slightly brownish on the edges. Was that so hard? :) Enjoy!
Imi pare rau ca nu am un comentariu pozitiv, dar am facut ieri aceste fursecuri si…esec total. Am urmat exact reteta, dar au iesit niste chestii uscate, fara nici un gust. Adica cu gust de cocos, dar fara nici o savoare, care nu se pot numi….fursecuri. Le mai trebuie ceva…o sa ma gandesc ce.
Imi pare rau ca nu ti-au placut :( Iti dai seama ca nu pot avea gustul si textura unor fursecuri cu unt si faina, insa mie si cui le-a mai incercat ni s-au parut tare bune. Acuma na, gusturile nu se discuta… :) O zi frumoasa iti doresc!
Îmi plac fursecurile cu banane. Pe blogul meu am o rețetă faină de fursecuri cu banane cu fulgi de ovăz și o rețetă de chec cu banane. Sunt ambele adorate de familia mea! :) Ce blog frumos ai. Acum l-am descoperit!
Multumesc frumos, Flori de mandarin! :)
Am facut aceste fursecuri insa am o nelamurire. ..leam lasat mult mai mult de 20 de min si ma gandeam pt un gust mai intens de cocos pot adauga data viitoare si un pic de ulei de cocos? Ca unt de cocos sincer nu am gasit nicaieri in zalau. Nu s au rumenit asa cum speram dar la gust sunt ok
Sigur, Andreea, poti adauga ulei de cocos, for iesi mai gustosi avand si putina grasime :) O zi frumoasa!
Mie imi plac retetele pe care le gasesc aici,insa, in acest caz, cred ca nu ar fi rau daca am adauga si spuma de la doua albusuri(mixate separat cu un varf de cutit sare).Pentru ca nuca de cocos e foarte uscacioasa si cere si putin lichid,iar albusul e numai bun.
Draga Mihaela, ai dreptate, poti adauga albus batut spuma, daca doresti :) Desigur ca retetele pot fi adaptate dupa bunul plac ;) O saptamana minunata!