Am inceput sa fac pentru Ilinca dulciuri de casa, insa vreau sa evit complet zaharul alb, pe cat posibil, pana la 2 ani macar. Azi am reusit sa fac niste fursecuri cu miere pentru copii, atat de fragede ge-ni-a-le, a mancat piticoata pe nerasuflate prima bucata si mai vroia :)

Ingrediente (12 buc):

  • 100g miere*
  • 150g faina alba ecologica
  • 2 oua
  • 100g unt
  • 1/4 lgt pudra de vanilie
  • 1 praf de sare*

Frecam bine untul cu o lingura sau cu un mixer, adaugam mierea si ouale si omogenizam bine totul. Incoporam faina amestecata cu un praf de sare si vanilia. Vom obtine un aluat moale si fin.

Luam cu o lingura de inghetata din compozitie si asezam pe tava tapetata cu hartie de copt 12 „guguloaie” :) lasand ceva distanta intre ele, pentru ca se vor aplatiza la cuptor.

Coacem fursecurile 13-15 min la 170C sau ochiometric pana se rumenesc foarte putin pe margini. Nu va speriati daca „transpira” putin, e din cauza mierii, dar odata scoase din cuptor si racite isi vor reveni. Pofta mare la fursecuri cu miere pentru copii! :)

*Atat mierea, cat si sarea se dau cu masura copiilor, dupa varsta de 1 an. Folositi o miere mai cremoasa, zaharisita, nu una de consistenta prea fluida. Si NU, mierea nu devine toxica la gatit, aveti aici un interviu cu un inginer chimist ;)

ENGLISH VERSION 

I started baking treats for Ilinca, but I want to avoid giving her white sugar, at least until she turns 2. Today I made the most delicious soft honey cookies, she ate the first cookie super quickly and asked for more :)

Ingredients (12 pcs):

  • 100 g honey
  • 150 g organic all purpose flour
  • 2 eggs
  • 100 g butter
  • 1/4 tsp vanilla powder
  • 1 pinch of salt

Beat the butter with a wooden spoon or mixer, add the honey and eggs and mix everything well. Fold in the flour combined with the vanilla and a pinch of salt. You’ll get a soft smooth dough. Using an ice cream scoop mold 12 cookies and place them on a tray lined with baking paper. Leave enough space between them, they’ll flatten in the oven.

Bate the cookies 13-15 min at 170 C or until they turn slightly brownish on the edges. Don’t get scared because they might „sweat”  a little, it’s because of the honey, but once out of the oven and chilled, they’ll be ok. Enjoy! :)

6 Comments on Fursecuri cu miere pentru copii / Toddler honey cookies

  1. Vreau sa fac fursecurile acuma de Craciun pentru nepotica mea 2.9l as putea sa pun si nuca in aluat?Va multumesc si ma scuzati de deranj.

    • Sigur ca da, dar sa fie macinate, exista pericol de inec inainte de varsta de 4 ani. Sper sa ii placa micutei :) Sarbatori fericite!

  2. Multumim frumos pt reteta. Le-am incercat si noi astazi. Noi suntem cu faina neagra.
    Au iesit foarte bune. Baietelul de 2 ani mananca de zor la primul fursec. Eu am devorat doua.
    La 13-15 min aveau consistenta de clatite. Le-am mai lasat inca 5 pana s-au mai intarit un pic. Cuptorul meu e mai lenes (cam la toate retele trebuie sa las mai mult indiferent de unde am luat reteta).

Lasă un răspuns