Fursecurile cu stafide fac parte din dulciurile cele mai iubite ale copilariei mele, iar azi le-am facut cu rom si fara gluten :) Fragede, aromate, nici nu va dati seama ca sunt fara gluten, cu mana pe inima o spun :) Reteta face parte din campania „Gatim romaneste si fara gluten cu Schar„. Intrati si votati aici poza preferata printr-un comentariu si puteti castiga un pachet cu minunatele produse Schar :)

Ingrediente (20 de buc):

  • 150g faina Schar Mix B
  • 2 oua
  • 120g zahar brun nerafinat
  • 120ml ulei vegetal
  • 1/2 lgt praf de copt bio
  • 1 lgt esenta de rom
  • 50g stafide
  • 1 praf de sare

Batem spuma ouale cu zaharul brun pana acesta din urma se dizolva, adaugam apoi uleiul, mixand putin cate putin, ca la maioneza.  Adaugam esenta de rom la amestecul de oua si zahar, apoi incorporam si faina amestecata cu un praf de sare si praful de copt.

La final adaugam stafidele, inglobandu-le usor cu o spatula. Puteti adauga mai multe stafide, daca doriti. Punem cate o lingura din compozitie in tava intinsa tapetata cu hartie de copt, pastrand suficienta distanta intre fursecuri, pentru ca se vor mai aplatiza, si le coacem 10 min in cuptorul preincalzit la 170C, pana se rumenesc putin pe margini.

Le lasam la racit pe un gratar, apoi le servim. Din aceste cantitati obtinem 2 tavi, iar numarul fursecurilor depinde de cat de mari le faceti :) Enjoy!

ENGLISH VERSION 

Raisin cookies are one of my favorite homemade sweets from childhood, and today I made them gluten free and with rum :) Tender, sweet, you won’t even tell they are gluten free :)

Ingredients (20 pcs):

  • 150 g Schar Mix B flour
  • 2 eggs
  • 120g brown unrefined sugar
  • 120 ml vegetable oil
  • 1/2 tsp baking powder
  • 1 tsp rum essence
  • 50 g raisins
  • 1 pinch of salt

Beat the eggs with the brown sugar until it dissolves, then add the oil, mixing in the meantime, like you do with mayonnaise. Add the rum essence then add the flour, a pinch of salt and baking powder, too.

In the end fold in the raisins with a spatula. Place one large tablespoon of the dough on the tray, with some distance apart, as they will flatten. Bake for 10 min at 170C, until golden brown on the edges. Let them cool on a rack then serve Enjoy!

1 Comment on Fursecuri cu stafide si rom / Rum raisin cookies

Lasă un răspuns