Gaufre sarate cu bacon si parmezan. O reteta foarte simpla si perfecta pentru micul dejun sau pentru luat la pachet, in parc, in masina and so on :) Mie imi plac la nebunie cu un ou ochi moale deasupra si cu niste cascaval ras :) La aparatul meu de gaufre mi-am luat si aceste placi pentru gaufre inimioare, care sunt mai dragalase si mai finute parca, fata de cele patrate :)

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 150ml lapte
  • 50g unt topit
  • 3 fasii de bacon
  • 40g parmezan ras
  • 180g faina
  • verdeata tocata (optional)

Mai intai preincalzim aparatul pentru gaufre (eu am acest model). Topim untul, tocam cubulete mici mici baconul (eu folosesc o foarfeca de bucatarie :)) apoi pur si simplu amestecam bine toate ingredientele. Puteti adauga si putina sare, daca doriti, mie mi s-au parut suficient de sarate de la bacon si parmezan :)

Punem cu lingura din compozitie in aparat si il lasam sa isi faca treaba pana gaufrele sunt suficiente de rumene, cam 3 – maxim 4 minute, in functie de aparat. Pofta mare! Gaufre sarate cu bacon si parmezan.

ENGLISH VERSION

A super simple recipe that’s perfect for breakfast or on the go snack. I love these bacon parmesan waffles with a soft egg on top and some grated cheese :)

Ingredients:

  • 4 eggs
  • 150 ml milk
  • 50 g melted butter
  • 3 bacon strips
  • 40 g grated Parmesan
  • 180 g flour
  • chopped herbs (optional)

First preheat the waffle iron. Melt the butter, chop the bacon (I used a kitchen scissors :)) then simply just combine well all the ingredients with a whisk. You can add a little salt too, I thought they were salty enough from the bacon and Parmesan :)

Spoon the mixture into the waffle iron and let it cook the waffles until lovely golden brown, about 3-4 min, depending on the type of iron you have. Enjoy!

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *