Dragilor, eu cred ca sezonul estival trebuie sa inceapa neaparat cu o inghetata :) Si nu orice fel de inghetata, ci una super simpla, raw, fara zahar, din doar 3 ingrediente naturale, si in plus de asta si foarte sanatoasa, ceea ce se poate spune mai rar despre un desert, nu? :) Inghetata de banane si unt de arahide. Hello, summer! :)
Ingrediente (2 portii):
- 4 banane coapte
- 2 lg unt natural de arahide
- Green Sugar lichid dupa gust (eu am pus 15 picaturi)
- o mana de cuburi de gheata
- cacao nibs pentru servit
Taiem feliute bananele si le introducem in congelator pana se intaresc (cam 2 ore, in functie de congelator). Apoi le introducem in robotul de bucatarie si mixam bine de tot, cu muult zgomot, pana obtinem o consistenta cremoasa.
Adaugam si untul de arahide si cateva picaturi de Green Sugar, dupa gust. Si gata inghetata! :) Servim cu cacao nibs. Sa avem pofta!
ENGLISH VERSION
My darlings, I think the summer season must begin with an ice cream :) And not just any ice cream, but a super simple, raw, sugar-free one, made from only 3 natural ingredients, super healthy, which you really can’t say about most desserts, right? :) Banana & peanut butter ice cream. Hello, summer!
Ingredients (2 servings):
- 4 ripe bananas
- 2 tbsp natural peanut butter
- stevia extract to taste
- a handful of ice cubes
- cacao nibs for serving
Slice the bananas and put them in the freezer to harden (about 2 hours, depending on the freezer). Then put them in the food processor and mix really well, until you get a creamy texture. Add the peanut butter and stevia extract, to taste. And there you have it, the best ice cream! :) Serve with cacao nibs. Enjoy!
Si eu fac inghetata de banane de ceva timp, este delicioasa, dar nu am folosit unt de arahide, in schimb am pus topping de sirop de must sau mosto cotto(reteta este la mine pe blog).
Interesanta ideea cu siropul de must, o sa incerc si eu, multumesc de sfat! :)
Arata pur si simplu exact ca in filme :) Cu siguranta am sa incerc reteta. Va multumesc si va doresc un weekend excelent.
Multumesc frumos, weekend placut!
Ma bucur ca pot sa cunosc retetele din bucatataria ta Imi plac toate Te felicit Madalina Aștept cu mult interes e-mailurile tale Te pup
Multumesc frumos! :)