E sezonul acestor fructe parfumate si delicioase, asa ca haideti sa facem ceva bun de tot si foarte simplu cu ele: inghetata de caise. Atat de dulce si aromata… :) Pentru ca smantana e grasa nu se vor forma ace de gheata, deci nu va trebuie masina de inghetata si nici nu e nevoie sa o tot amestecati :)
Ingrediente (3-4 portii):
- 500g caise proaspete, cat mai coapte
- 400ml smantana lichida*
- 2-3 lg xylitol** (sau indulcitorul natural preferat, dupa gust)
Pasam in blender caisele cu putin indulcitor, in functie de dulceata fructelor si dupa preferintele noastre. Separat batem smantana cu mixerul pana devine frisca.
Combinam usor cu o spatula cele 2 amestecuri, turnam crema obtinuta intr-o forma dreptunghiulara de chec si introducem inghetata in congelator pana se intareste. Sau puteti folosi forme dragute pentru inghetata. Pofta mare!
Galerie foto
*Smantana lichida fara caragenan am gasit pana acum doar aceste 3 sortimente: Laptaria cu Caimac, Sanlacta, Artesana si Ken Nata (cu 35% sau 38% grasime, se cumpara doar online). Smantana fara caragenan trebuie batuta cu putina zeama de lamaie, pentru a se intari, fiind naturala. Daca ati mai descoperit vreun alt brand, dati-mi de stire :)
**Baby-friendly: folositi, optional, putin sirop de artar sau miere, avand in vedere faptul ca mierea se ofera copiilor numai dupa varsta de 1 an, cu masura. Caisele coapte ar trebui sa ofere suficienta dulceata inghetatei pentru pitici :)
ENGLISH VERSION
It’s the season of these delicious and perfumed fruits, so let’s make something yummy and really simple with them: apricot ice cream. So sweet and flavored… :) Because the double cream is fat, it won’t form ice crystals, so you don’t need an ice cream maker or to mix it from time to time :)
Ingredients (3-4 servings):
- 500 g fresh, ripe apricots
- 400 ml heavy cream
- 2-3 tbsp xylitol (or favorite sweetener, to taste)
Puree the apricots in the blender, along with the sweetener, according to your preferences and depending on the sweetness of the apricots. Separately whisk the cream until it forms stiff peaks.
Combine the 2 mixtures with a spatula, pour the cream in a rectangular pan and place in the freezer until it’s hard enough. Or you can use some pretty ice cream molds :) Enjoy!