Inghetata e in mod clar desertul-vedeta al anotimpului calduros :) Racoritoare, usoara si cu un numar decent de calorii, ne satisface pofta de dulce. Varianta mea de inghetata de cocos e atat de simpla ca mi-e si jena, zau :)) Aroma dulceaga de cocos face un duet divin cu merisoarele acrisoare :) Si, ca de obicei, don’t worry, there’s no sugar! :))
Ingrediente (2 portii):
- 500ml crema de cocos
- 150ml sirop de artar* (sau indulcitorul preferat, dupa gust)
- merisoare deshidratate pentru servire
Amestecam bine crema de cocos si indulcitorul cu un tel. Daca vi se pare prea dulce inghetata puteti pune putina zeama de portocale. Punem crema obtinuta in congelator, amestecand-o din ora in ora de vreo 3-4 ori. O decoram cu merisoare si o savuram :)
Daca o servim ulterior, trebuie sa o scoatem din congelator si sa o lasam la dezghetat cam 30 de min-1 ora, apoi o mixam in robotul de bucatarie; in acest fel va fi cremoasa si fara cristale de gheata :) Pofta mare!
*Baby-friendly: folositi, optional, putin sirop de artar sau miere, avand in vedere faptul ca mierea se ofera copiilor numai dupa varsta de 1 an, cu masura.
ENGLISH VERSION
Ice cream is clearly summer’s rock star dessert :) Cooling, light, with a decent number of calories, it’s perfect to satisfy our sugar craving. My version of coconut ice cream is so simple that I’m actually embarrassed :)) The sweet coconut flavor perfectly combines with he sourness of the dried cranberries :) And, as usual, don’t worry, there’s no sugar! :))
Ingredients (2 servings):
- 500 ml coconut cream
- 150 ml maple syrup* (or favorite sweetener to taste)
- dried cranberries for serving
Simply whisk the coconut cream with he sweetener. If the ice cream is too sweet for you, simply add a little freshly squeezed orange juice. Put the cream in the freezer, mixing it every hour 3-4 times. Decorate it with cranberries and enjoy! :)
If you serve it later you must take it our from the freezer, leave 30 min-1 hour to soften and then mix in the food processor one more time; this way it will be creamy and without ice crystals :) Enjoy!
ce idee geniala! bravo, o sa fac si eu
multumesc frumos! :) spor la bucatarisit ;)
o idee foarte faina!! doar ca nu imi e clar un lucru: in cutia de la Mega Image vad ca este lapte, iar celalalt produs recomandat de tine e crema (asa cum cere reteta, de altfel). Asta ma face sa ma intreb daca pot folosi lapte de cocos facut in casa – ce spui?? :)
:) Da, stiu ca pe cutie scrie lapte, insa consistenta e de crema, foarte densa. Desigur ca se poate face si cu lapte de cocos facut in casa, cred ca iese chiar mai bun! Spor la treaba! ;)
super! merci :)
Cu mare drag! si eu iti multumesc, am specificat in reteta mai clar :)
Arata tare bine si mi ai facut pofta! Trebuie sa o fac repede si eu! merci pt reteta!
Ma bucur mult! Spor, sa-mi spui cum ti-a iesit ;)
Bună Mada,
Cea mai buna combinație iese cu laptele de cocos luat din Dragonul Rosu din Megashop. Nu se compara cu orice altceva din ce se vinde pe la noi in primul rand ca si calitate si in al doilea rand ca si pret.
In rest reteta este foarte buna. Spor la mai multe !
Alex
Alex, ce surpriza placuta! Iti multumesc din suflet pentru pont si pentru aprecieri! :)
Hey! E fantastică rețeta :) Eu am folosit într-una din încercări, în loc de siropul de arțar, 3 sferturi de linguriță de stevia lichidă și am adăugat un strop de suc de ananas stors din fruct. A ieșit mai puțin cremoasă decât cea cu siropul de arțar, dar cred că am mai tăiat câteva calorii :) Data viitoare, totuși, am să revin la varianta ta originală.
Uuuu, nice! Buna idee :) Mersi de compliment, te pup :*
Incercata,minunata!:) Multumesc pentru ea!
Cu mare drag, ma bucur mult ca iti place! :)
Buna!
de unde iei crema de cocos si paharul pt inghetata?
Buna Alexandra, ai linkul pentru crema de cocos in reteta, e de la Bioportal, iar paharul pentru inghetata e luat de la Kithen Shop, dar vad ca acum nu il mai au pe site. O zi frumoasa!