Cine mai dorește, cine mai poftește cei mai pufoși și delicioși mini cozonaci cu nucă și fistic? Sunt ceva de visss, se vede și din poze și video cât de fragezi au ieșit și cum se rup fâșiuțe, mmmm… Am folosit noul mixer cu bol de la Cuisinart, l-am testat pentru voi și s-a comportat im-pe-ca-bil, pe lângă faptul că este și SUPERB, alb sidefat, cu finisaje minimaliste și super rafinate :) Mi se pare cadoul perfect de Crăciun pentru mama!

Ingrediente (8 mini cozonaci):

  • 350g făină pentru cozonac
  • 1 lgț miere
  • 170ml lapte călduț
  • 10g drojdie uscată
  • 80g unt
  • 3 gălbenușuri
  • 60g smântână
  • 3 lg miere
  • 1 lgț extract de vanilie
  • coaja rasă de la 1 lămâie netratată

Umplutură:

  • 80g fistic crud (fără coajă)
  • 50g nuci
  • 80g caise uscate
  • 3 albușuri
  • 2 lg miere
  • 20g cacao (pudră de roșcove pt copii mici)
  • 2 lg făină de cocos
  • 1 gălbenuș pt uns

Cod de reducere

Cuisinart România vă oferă între 5-31 decembrie 25% reducere la orice produs de pe websiteul Cuisinart cu codul MADELINE25! Merită să profitați, electrocasnicele Cuisinart sunt atât de elegante, durabile și extrem de calitative, love, love, love! :) Deci, apucați-vă să îi scrieți Moșului ce vă doriți de AICI și trimiteți-i și codul de reducere :))

Mod de preparare

Punem în bolul mixerului drojdia, laptele călduț, o linguriță de miere și 2-3 linguri de făină. Amestecăm bine și lăsăm totul 10-15 min să se umfle puțin.

Apoi pornim mixerul pe viteză mică (3-4) cu cârligul pentru aluat și începem să adăugăm alternativ toate ingredientele: făina, gălbenușurile, mierea, vanilia, untul moale (la temp camerei), smântâna, coaja rasă de lămâie.

Când amestecul e omogen, mărim viteza mixerului pâna la 10-12 și frământăm până aluatul e fin și elastic, puțin lipicios, ca în imagini și video :) Ce bine e să frământe altcineva pentru tine, timp în care tu poți spăla vasele, strânge prin bucătărie sau bea o cafea, de exemplu :)

Transferăm aluatul pe blatul pudrat cu făină, îi dăm o formă de bilă, îl punem într-un bol uns cu ulei și îl acoperim cu folie. Lăsăm bolul într-un loc cald, eu pornesc 2 ochiuri de plită și pun aluatul în apropiere :) Lăsăm la dospit până își dublează volumul.

Pentru umplutura râșnim fisticul și nucile, le amestecăm cu albușurile bătute spumă cu pudra de cacao (sau carob/roșcove pt copii mici), mierea, caisele uscate tocate grosier.

Împărțim aluatul în 8 bucăți, întindem fiecare bucată într-un dreptunghi și punem câte o lingură de compoziție în centru, o nivelăm frumos și uniform.

Rulăm aluatul ca o clătită, apoi formăm un fel de melc din cilindrul obținut :) Punem mini cozonăceii în tava pt brioșe în hârtiuțe speciale de brioșe, din acestea mai mari.

Ungem cu gălbenuș cozonacii și îi coacem în cuptorul preîncălzit la 170C timp de 30 de min, cu ventilația pornită în ultimele 5-10 min, până se rumenesc frumos și trec testul scobitorii :) Sunt minunați, poftă mare și Sărbători fericite!

ENGLISH VERSION

Coming soon… :)

Lasă un răspuns