Cea mai buna negresa de post cu gem, se face super usor si nu va trebuie cantar, e suficienta doar o cana medie :) Am adaugat si cantitatile in grame, daca sunteti fani cantar :) Aceasta negresa de post cu gem are un gust intens de ciocolata, efectiv nu poti da gres cu eat, vei impresiona toti invitatii si nimeni nu va banui ca e o prajitura de post! :)

Ingrediente:

  • 2 cani faina (270g)
  • 1/2 cana nuci tocate grosier (80g)
  • 1 lgt bicarbonat de sodiu
  • 400g gem de prune
  • 1 cana lapte vegetal (250ml)
  • 1/2 cana ulei vegetal (125ml)
  • 1 cana zahar de cocos (120g) sau indulcitorul preferat
  • 4 lg cacao (50g)
  • 1 lg esenta de rom

Intr-un bol punem laptele, uleiul, gemul, pudra de cacao, indulcitorul, esenta de rom si omogenizam bine cu un tel totul. Adaugam faina, nucile tocate, un praf de sare si bicarbonatul, omogenizam bine tot.

Turnam compozitia intr-o forma dreptunghiulara micuta (aprox 20*30cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Coacem prajitura aprox 45 de min in cuptorul preincalzit la 170C, pana trece testul scobitorii. Dupa ce s-a racit, o scoatem din forma si o taiem patratele.

Eu i-am adaugat si un topping de ciocolata facut din miere, cacao, lapte praf de cocos si putin ulei, miammmmmm! Merge si ciocolata amaruie topita si amestecata cu putin ulei de cocos. Pofta mare!

ENGLISH VERSION 

The bets vegan brownie, super easy to make and you don’t even need a kitchen scale, a large tea mug is ok :) I added some super food wheatgrass powder, to make it super healthy :) Dense, gooey and chocolaty, you’ll make a super impression and no one will even suspect it’s a vegan cake :)

Ingredients:

  • 2 cups flour (270g)
  • 1/2 cup roughly chopped walnuts (80g)
  • 1 tsp baking soda
  • 400 g walnut jam (sugar-free)
  • 1 cup vegetable milk (250ml)
  • 1/2 cup vegetable oil (125ml)
  • 1 cup coconut sugar (120g) or favorite sweetener
  • 4 tbsp cocoa (50g)
  • 1 tbsp rum essence

Whisk the milk, oil, jam, cocoa, sweetener, rum and mix everything well. Add the flour, chopped walnuts and baking soda, mix until smooth and everything fully incorporated.

Pour the mixture in a rectangular pan (20*30 cm) greased with oil and lined with baking paper bake it for 45 min in the preheated oven at 170 C. Once chilled, remove from the pan and cut into squares.

Print Friendly, PDF & Email

3 Comments on Negresa de post cu gem / Best vegan jam brownie

  1. Buna!
    Oare dacă înlocuiesc faina cu o faina de migdale iar zaharul cu un îndulcitor , va ieși rețeta? 😁.
    Mulțumesc!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *