Astazi blogul Madeline’s Cuisine implineste 3 anisori! Se cuvine un desert aniversar, nu-i asa? :) Cu dedicatie speciala pentru voi, sustinatorii mei dragi, am facut o super prajitura cu dovleac si migdale, dulce, aromata si de sezon :) La multi ani!!! <3

Ingrediente (8 portii):

  • 500g dovleac copt
  • 200g migdale crude
  • 3 oua
  • 3-4 lg miere de salcam (dupa gust)
  • 2 lgt scortisoara
  • miere si nuci pecan pentru topping

Rasnim fin migdalele folosind blenderul, rasnita sau robotul de bucatarie. Pasam dovleacul copt si il amestecam cu ouale batute, mierea dupa gust si scortisoara. Incorporam migdalele rasnite in acest amestec si turnam totul intr-o forma rotunda cu fund detasabil (24cm diametru, gasiti aici).

Coacem prajitura aprox 40-45 de min la 170C, pana trece testul scobitorii. O lasam sa se raceasca putin, apoi o scoatem din forma, o decoram cu nuci pecan si picuram miere deasupra :) Nu omiteti toppingul, face toti banii! :D La multi ani!

ENGLISH VERSION

Today my blog is turning 3 years old! Quite an occasion that requieres an anniversary treat, right? This goes out to you, my dear fans: a super almond pumpkin cake, sweet, moist and according to the season :) Happy birthday! :)

Ingredients (8 servings):

  • 500 g roasted pumpkin
  • 200 g raw almonds
  • 3 eggs
  • 3-4 tbsp honey (to taste)
  • 2 tsp cinnamon
  • honey and pecans for topping

Finely grind the almonds using the blender, food processor or grinder.  Puree the pumpkin and mix it with the beaten eggs, honey to taste and cinnamon. Fold in the ground almonds and pour everything in a 24cm spring form pan.

Bake about 40-45 min at 170C, until a skewer inserted in the center comes out clean. Let the cake cool, then remove from the pan, add pecans on top and drizzle honey. Don’t skip the topping, it’s really worth it :D Happy birthday!

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments on Prajitura cu dovleac si migdale / Almond pumpkin cake

  1. Multumesc pentru reteta; am facut prajitura astazi pentru aniversarea parintilor mei; cativa dintre membrii familiei au intoleranta la gluten si lactoza, iar altii nu mai consuma zahar. Prajitura a avut un succes enorm!

    Sarbatori fecicite!

    Magdalena O

    • Draga Magdalena, ma bucur mult ca ti-a placut prajitura si ca ai avut succes cu ea! Si ca mi-ai impartasit asta, imi lumineaza ziua astfel de mesaje :) Sarbatori fericite si tie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *