Prăjitură moale cu mere. Mereu îmi rămân felii de măr de la pachețelul Ilincăi pentru școală, și cum pofteam de muuult timp la această prăjitură moale cu măr de la minunata „Mama Gateste” (Follow her), am făcut și eu o variantă cu puțin mai mult sirop :) Mamă, mamă a ieșit o NE-BU_NI_E! :) Neîndulcită deloc, nici nu are nevoie pentru cei mici, dar dacă țineți neapărat pentru voi adulții, o puteți servi cu miere sau sirop de arțar și poate niște frișcă sau înghețată de vanilie? :)
Ingrediente:
- 150g făină
- 45ml lapte (3 lg)
- 50g unt
- 2 oua
- 4 mere (550g, 400g decojite)
- 1/2 lgt pudră de vanilie
- Cremă/sirop:
- 1 ou
- 50g unt
- 45 ml lapte (3 lg)
- 1/2 lgt pudră de vanilie
Batem ouale, laptele și untul topit, adăugăm făina, omogenizăm bine cu telul. Apoi adăugăm și vanilia (pudră, extract sau semințele de la o păstaie de vanilie) mai amestecăm putin pana la încorporare.
Decojim merele (au avut 400g decojite, fără cotor și feliate), apoi le tăiem cubulețe mici. Le încorporăm în aluat și transferăm totul în tavă 20*30cm (aceasta de la Ikea). Coacem prăjitura 20 min la 200C.
Preparăm siropul: batem oul, untul topit, laptele și vanilia și turnăm totul peste prăjitura fierbinte, apoi o mai coacem înca 20 de minute. E divină această prăjitură moale cu mere, poftă mare pitici!
ENGLISH VERSION
I always have leftover apple slices from Ilinca’s lunch bag and I was really craving this recipe for a long time, from the wonderful Instagram account „Mama Gateste„, so I made it, in a version with a little more syrup :) It’s insanely delicious, it doesn’t need any sweetener for your little ones, but if you want, you can serve it with a little honey or maple syrup. For adults, even some whipping cream or ice cream? :)
Ingredients:
- 150 g flour
- 45 ml milk (3 tbsp)
- 50 g butter
- 2 eggs
- 4 apples (550 g, 400 g peeled & diced)
- 1/2 tsp vanilla powder
- Custard:
- 1 egg
- 50 g butter
- 45 ml milk (3 tbsp)
- 1/2 tsp vanilla powder
Beat the eggs, milk and melted butter then add the flour, mix well with a whisk. Add the vanilla (powder, extract or seeds form one vanilla pod) and mix a little more until fully incorporated.
Peel the apples (they weighed 400 g without peel and core), then dice them. Fold them into the batter and transfer everything onto a rectangular baking dish 20*30 cm (this one from Ikea). Bake the cake for 20 min at 200 C.
Prepare the custard/syrup: mix the egg, melted butter, milk and vanilla, pour over the hot cake and bake 20 mire min. It’s divine! :)