Am pregatit pentru voi ceva delicios si extrem de sanatos, din doar 3 ingredientefara decor :) naturale. Si fara zahar :) Aceasta prajitura raw cu banane a intrat in topul dulciurilor mele preferate de indata ce am gustat-o. E un deliciu absolut, nu-mi vine sa cred cat de simplu se face si cum de nu mi-a venit ideea asta mai devreme :)
Ingrediente (6 portii)
- 2 banane
- 150g caju crud
- 200g curmale moi fara samburi
- pentru decor: feliute de banana, nuci macinate, sirop de ciocolata (2 lg sirop de agave + 2 lgt cacao)
Introducem in robotul de bucatarie, pe rand, caju-ul, curmalele si bananele, procesand minim 30 de secunde de fiecare data. Punem compozitia rezultata cu o lingura intr-un castron tapetat cu folie alimentara, presam bine si il introducem la congelator pana se intareste.
Rasturnam prajitura pe o farfurie si o decoram daca si cu ce dorim: eu am folosit feliute de banana, nuci macinate si sirop de ciocolata. Puteti sa o lasati si simpla, va fi la fel de gustoasa :) Se pastreaza in congelator. Pofta mare!
ENGLISH VERSION
Today I prepared for you a delicious, extremely healthy, 3 natural ingredientsnot including the decorations :) dessert. And sugar-free :) This raw banana cake entered my top sweet treats as soon as I tasted it. It’s absolutely delicious, I can’t believe how simple the recipe is and why I didn’t come up with it earlier :)
Ingredients
- 2 bananas
- 150 g raw cashew
- 200 g soft pitted dates
- for decorating: banana slices, ground walnuts, chocolate syrup (2 tbsp agave syrup + 2 tsp cocoa powder)
Put in the food processor first the cashew, then the dates and then the bananas, processing in between min 30 seconds each time. Press the mixture with a spoon in a bowl that’s been lined with plastic foil and place it in the freezer until it hardens.
Flip the cake on a plate and decorate it if you like, with what you like: I used banana slices, ground walnuts and chocolate syrup. Or you can leave it just like that, it will be as tasty :) Store it in the freezer. Enjoy!
Buna!
Vrau sa pregatesc aceasta prajitura copiilor in weekend si am doua intrebari:
Curmalele se hidrateaza inainte? Dar Caju?
Merci mult
Buna si iti multumesc pentru vizita pe blog :)
Eu nu am rehidratat nimic, dar au fost destul de moi curmalele. Daca sunt tari le poti rehidrata.
Sa-mi spui cum a iesit prajitura si, daca doresti, imi poti trimite o poza cu rezultatul sa o pun pe Facebook :)
Spor la treaba!
Buna, Madalina
Am incercat cateva din retetele tale, dar asta e preferata sotului meu si am repetat-o ieri. Ma gandesc ca se poate folosi si ca umplutura la foi.
Nici eu nu am rehidratat caju-ul, dar l-am dat pe razatoarea mica, in lipsa unui robot bun.
Buna din nou, Monica :)
Ma bucur mult ca ti-a placut si aceasta reteta :) Eu nu am incercat sa folosesc aceasta crema ca umplutura, sa imi spui cum ti-a iesit :) Legat de caju-ul razuit, sa stii ca textura conteaza mai putin pentru mine, important e sa iasa gustos si sanatos :)
Toate cele bune!
Buna.
Se pot folosi alte fructe in locul bananelor ?
As vrea sa o fac dar nu imi plac bananele :)
Nu stiu ce sa zic, ar trebui sa fie un fruct dulce si cremos, gen caise… Sa imi spui ce ai folosit si cum a iesit :)
De ce este prăjitură raw și nu prăjitură crudă, necoaptă …????
Draga Nicolae, prajitura raw inseamna prajitura cruda, necoapta, „Raw” este denumirea cunoscuta a acestor tipuri de dulciuri :) O zi frumoasa!
As putea sa folosesc migdale si alune de padure in loc de caju?
Sigur, poti sa incerci, nu are ce sa iasa rau :)
Mama facea ceva asemanator. E delicioasa.
Buna seara!
As putea folosi stafide
in loc de curmale?
Va multumesc!
Draga Ana, poti incerca, nu stiu ce sa zic, nu cred ca are ce sa iasa rau, dar va schimba mult gustul :) O seara frumoasa!