Sunt tare bucuroasa ca particip la campania “Gatim romaneste si fara gluten cu Schar“, pe langa faptul ca ajut persoanele cu celiachie sau intoleranta la gluten, aceasta campanie mi-a trezit o gramada de amintiri minunate din copilarie :) Prajitura Semiluna este strans legata de gustul dulce si bun de acasa, de bucataria calda, parfumata in care bunica facea prajituri… Semiluna mea fara gluten iesit atat de pufoasa, ca efectiv mi-a fost greu s-o decupez :)
Ingrediente:
- 5 oua de tara
- 200g zahar brun nerafinat
- 200ml ulei vegetal
- 140g faina Schar mix C Patisserie
- 100g faina Schar mix B Bread mix
- 1 lgt praf de copt bio
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 1 praf de sare
- 100g nuca
Separam ouale si batem albusurile spuma cu un praf de sare. Cand amestectul e pufos si ferm, adaugam indulcitorul si, putin cate putin, ca la maioneza, galbenusurile batute cu uleiul si coaja rasa fin de la o lamaie.
La final incorporam usor, cu un tel, si cele 2 tiouri de faina amestecate cu praful de copt, cu grija pentru a pastra cat mai mult aer in aluat.
Turnam compozitia intr-o tava dreptunghiulara (22*32 cm), presaram nuca tocata deasupra si coacem prajitura 25 de min in cuptorul preincalzit la 170C, pana trece testul scobitorii. Dupa ce s-a racit, o decupam cu o forma rotunda pentru biscuiti sau cu un pahar. Pofta mare, copile! :)
Galerie foto
ENGLISH VERSION
Coming soon… :)