Pricomigdalele sunt varianta autohtona de macarons frantuzesti, dar mai simpla si cu nuci :) Am cautat reteta bunicii mele si le-am reinterpretat, fara zahar :) Au iesit geniale si sunt foarte usor de facut :) Pricomigdale fara zahar.
Ingrediente (35 de buc):
- 150g nuci romanesti
- 125g eritritol Edulcorem
- 3 albusuri
- 1 praf de sare
- 1 lgt extract de vanilie
- 1/2 lgt extract de migdale
Rasnim fin nucile folosind fie rasnita sau robotul de bucatarie. Separat batem albusurile putin cu un praf de sare si indulcitorul, adaugam apoi extractele si nucile rasnite. Amestecam bine cu o spatula, pana ce amestecul devine fin si lucios.
Punem compozitia intr-un pos cu varf rotund si, pe o tava intinsa tapetata cu hartie de copt, spritam cerculete cam cat o nuca, cu putina distanta intre ele. Mie mi-au iesit 35 de bucati.
Coacem pricomigdalele aprox 15-17 min la 170C sau pana se rumenesc foarte putin la baza, in functie de dimensiunea pricomigdalelor. Doar dupa ce s-au racit le dezlipim de pe hartia de copt si le servim :)
ENGLISH VERSION
These sugar-free walnut macarons are so amazingly tasty and easy to make you’ll fall in love with them straight away :)
Ingredients (35 pcs):
- 150 g walnuts
- 125 g erythritol sweetener
- 3 egg whites
- 1 pinch of salt
- 1 tsp vanilla extract
- 1/2 tsp almond extract
Finely grind the walnuts using a grinder or food processor. Separately whisk the egg whites with a pinch of salt just a little, then add the extracts and ground walnuts. Mix everything well with a spatula, until smooth and silky.
Using a piping bag pipe walnuts sized circles on a tray lined with baking paper, leaving a little distance between them. I got 35 pieces.
Bake for about 15-17 min at 170 C, or until slightly brownish at the base, depending on the size. Only after they’ve cooled, remove them from the baking paper and serve right away :)
Reteta este OK dar nu cu eritritol (care are un gust mai iute cand este copt la mai mult de 150 grade), mult mai bine iese cu xilitol – chiar daca are un indice glicemic mai mare decat eritritolul.
Viorica, iti multumesc frumos pentru atentionare! Sa stii ca eu am tot folosit eritritol la copt si nu am simtit vreun gust iute… Sa fie diferente intre marci, oare? O seara frumoasa! :)
Buna,
Am incercat de 2 ori rețeta propusă de tine cu Xilit (ca și îndulcitor) și a ieșit foarte buna🥰🥰.
Mulțumesc frumos!
Se poate inlocui indulcitorul cu altceva? Stevie, miere? Mersi!
Catalina, e posibil, insa eu nu am incercat, deci nu pot garanta din pacate. Pupici!